עוגת חמאת בוטנים

4.4
15 דקות הכנה30-35 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התפנקו בכל הטוב העשיר והקרמי של עוגת חמאת בוטנים ביתית. הקינוח המענג הזה מושלם לאוהבי חמאת בוטנים וישאיר לכם חשק לעוד!

עוגת חמאת בוטנים

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  3. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
  4. מערבבים פנימה את חמאת הבוטנים ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  6. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת חמאת בוטנים, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
  10. מעבירים את העוגה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  11. לאחר הקירור, תוכלו לקנן את העוגה עם ציפוי חמאת הבוטנים האהוב עליכם או ליהנות ממנה כמו שהיא!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט שוקולד: הוסף 50 גרם אבקת קקאו לחומרים היבשים לעוגת חמאת בוטנים שוקולדית טעימה.
  • הפתעת בננה: מועכים 2 בננות בשלות ומוסיפים אותן לבלילה לטוויסט לח וטעים.
  • תענוג קראנצ'י: מפזרים בוטנים מרוסקים על גבי העוגה לפני האפייה לקבלת קראנץ' נוסף.
  • פריצת פירות יער: מגישים את העוגה עם תוספת של פירות יער טריים או מורחים שכבה של ריבת תותים בין שכבות העוגה לטוויסט פירותי.