מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
- מערבבים פנימה את חמאת הבוטנים ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת חמאת בוטנים, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
- מעבירים את העוגה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, תוכלו לקנן את העוגה עם ציפוי חמאת הבוטנים האהוב עליכם או ליהנות ממנה כמו שהיא!
הצעות מיוחדות
- טוויסט שוקולד: הוסף 50 גרם אבקת קקאו לחומרים היבשים לעוגת חמאת בוטנים שוקולדית טעימה.
- הפתעת בננה: מועכים 2 בננות בשלות ומוסיפים אותן לבלילה לטוויסט לח וטעים.
- תענוג קראנצ'י: מפזרים בוטנים מרוסקים על גבי העוגה לפני האפייה לקבלת קראנץ' נוסף.
- פריצת פירות יער: מגישים את העוגה עם תוספת של פירות יער טריים או מורחים שכבה של ריבת תותים בין שכבות העוגה לטוויסט פירותי.