עוגת טירמיסו קלאסית

4.9
30 minutes
רמת קושי: קל | כמות: 8-10 מנות

התענגו על עוגת הטירמיסו הקלאסית, קינוח איטלקי מענג המשלב שכבות של אצבעות גברת ספוגות קפה, גבינת מסקרפונה קרמית ואבקת קקאו. מתכון זה בטוח להרשים את החברים ובני המשפחה עם הטעמים העשירים והמרקם הקטיפתי שלו!

עוגת טירמיסו קלאסית

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מפרידים את החלמונים והלבנים לשתי קערות.
  2. בקערת ערבוב, מקציפים את החלמונים עם סוכר עד שמנת צהוב חיוור.
  3. מוסיפים את גבינת המסקרפונה לתערובת החלמונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת מקציפים את חלבוני הביצה עד להיווצרות פסגות נוקשות.
  5. קפלו בעדינות את חלבוני הביצה המוכים לתערובת המסקרפונה.
  6. בצלחת רדודה מערבבים את הקפה המקורר עם ליקר הקפה (אם משתמשים).
  7. טובלים כל אצבע בתערובת הקפה למשך מספר שניות, ומקפידים לא להשרות אותן לחלוטין.
  8. מסדרים שכבה של אצבעות גברת ספוגות בתחתית צלחת מלבנית.
  9. מורחים חצי מתערובת המסקרפונה על אצבעות הגברת.
  10. חוזרים על השכבות עם שאר אצבעות הגברת ותערובת המסקרפונה.
  11. מכסים את הכלי בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות, או ללילה.
  12. לפני ההגשה, אבק את החלק העליון של העוגה עם אבקת קקאו.
  13. פורסים ומגישים צונן. נהנה!

הצעות מיוחדות

  • אוהבי שוקולד: הוסיפו שכבה של שוקולד מריר מגורר בין תערובת הליידפינגרס והמסקרפונה.
  • טוויסט פירות: שכבו תותים או פטל פרוסים בין תערובת הליידיפינגרס והמסקרפונה.
  • תענוג אגוזים: מפזרים על אבקת הקקאו שקדים קלויים קצוצים או אגוזי לוז.