מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים ומקמחים שתי תבניות עוגה עגולות בקוטר 30 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות העוגה המוכנות ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
- אופים 25-30 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגות להתקרר במחבתות למשך 10 דקות, ואז מעבירים אותן למתלה להתקרר לחלוטין.
- בינתיים, מכינים את גנאש השוקולד על ידי חימום השמנת המתוקה בסיר עד שהיא מתחילה להתבשל.
- מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד המריר המומס. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק ומבריק.
- מצננים את הגנאש מספר דקות, ומכניסים למקרר עד שהוא מסמיך מעט.
- לאחר שהעוגות מתקררות לחלוטין, מניחים שכבה אחת על צלחת הגשה ומורחים עליה שכבת גנאש.
- מניחים מעל את השכבה השנייה ומכסים את כל העוגה בשארית הגנאש.
- קשטו עם מגוון זילוף וקישוטים כדי להפוך אותו לחגיגי במיוחד!
- הגישו ותיהנו מעוגת יום הולדת מענגת זו למבוגרים!
הצעות מיוחדות
- טוויסט של אוהבי הקפה: הוסף לבלילה 2 כפות גרגירי קפה נמס לטעם קפה עשיר.
- Boozy Delight: החלף 120 מ"ל חלב ב-120 מ"ל מהליקר האהוב עליך, כגון בייליס או קאלואה, עבור טוויסט למבוגרים.
- הפתעה פירותית: קפלו פנימה 200 גרם של פירות יער טריים, כמו פטל או אוכמניות, לתוך הבלילה לקבלת פרץ של טוב פירות.