מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- הוסיפו את החלב, השמן הצמחי, הביצים ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים באיטיות פנימה את המים הרותחים תוך כדי ערבוב הבלילה. הבלילה תהיה דקה, אבל זה בסדר.
- מוסיפים לבלילה כמה טיפות של צבעי מאכל ירוקים ומערבבים עד לקבלת גוון הירוק הרצוי.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שמוציאים אותה מהתבנית.
- לאחר קירור העוגה, השתמשו בציפוי לבן כדי ליצור את עיצוב מגרש הכדורגל על גבי העוגה.
- השתמשו בציפוי שוקולד כדי לצייר את קווי הכדורגל ולהוסיף כל קישוטים נוספים שאתם אוהבים.
- הגישו ותיהנו מעוגת הכדורגל הטעימה שלכם!
הצעות מיוחדות
- עוגת רוח צוות: השתמשו בציפוי צבעוני כדי להתאים לצבעים של הצוות האהוב עליכם וקשטו את העוגה בלוגו או הקמע שלהם.
- עוגת חמאת בוטנים שוקולד: הוסף 1/2 כוס חמאת בוטנים לבלילת העוגה לטוויסט טעים.
- עוגת שוקולד מנטה: הוסיפו 1 כפית תמצית נענע לבלילה והשתמשו בציפוי בטעם נענע לטעם מרענן.