עוגת לימון בחושה

4.3
15 דקות הכנה40 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

עוגת לימון מרעננת ועסיסית שתאיר לכם את היום! המתכון הזה מושלם למי שאוהב את הטעם החריף של הלימונים ונהנה מעוגה לחה ואוורירית. תתכוננו להתפנק בפרץ של טוב הדרים!

עוגת לימון בחושה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
  2. בקערה בינונית טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  3. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר המגורען עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
  4. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מקפלים פנימה את גרידת הלימון והמיץ עד לפיזור אחיד לאורך כל הבלילה.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  8. אופים במשך 35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. בזמן שהעוגה אופה, מכינים את הזיגוג על ידי הקצפת מיץ הלימון ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם חלק.
  10. לאחר שהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
  11. מעבירים את העוגה לרשת תיל ומזלפים את הזיגוג מעל כל עוד היא חמה.
  12. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני ההגשה. נהנה!

הצעות מיוחדות

  • עוגת אוכמניות לימון: הוסף 1 כוס אוכמניות טריות לבלילה לפני האפייה לקבלת פרץ של טעם פירותי.
  • עוגת פרג לימון: מערבבים פנימה 2 כפות פרג לבלילה לקבלת קראנץ' מענג.
  • עוגת קוקוס לימון: מפזרים קוקוס מגורר על גבי הזיגוג לטוויסט טרופי.
  • ציפוי גבינת קרם לימון: מקציפים ציפוי גבינת שמנת חריפה ומורחים אותו על העוגה הצוננת לקבלת פינוק קרמי ודקדנטי במיוחד.