מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
- בקערה בינונית טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר המגורען עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה את גרידת הלימון והמיץ עד לפיזור אחיד לאורך כל הבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים במשך 35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- בזמן שהעוגה אופה, מכינים את הזיגוג על ידי הקצפת מיץ הלימון ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם חלק.
- לאחר שהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
- מעבירים את העוגה לרשת תיל ומזלפים את הזיגוג מעל כל עוד היא חמה.
- מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני ההגשה. נהנה!
הצעות מיוחדות
- עוגת אוכמניות לימון: הוסף 1 כוס אוכמניות טריות לבלילה לפני האפייה לקבלת פרץ של טעם פירותי.
- עוגת פרג לימון: מערבבים פנימה 2 כפות פרג לבלילה לקבלת קראנץ' מענג.
- עוגת קוקוס לימון: מפזרים קוקוס מגורר על גבי הזיגוג לטוויסט טרופי.
- ציפוי גבינת קרם לימון: מקציפים ציפוי גבינת שמנת חריפה ומורחים אותו על העוגה הצוננת לקבלת פינוק קרמי ודקדנטי במיוחד.