עוגת מוס שוקולד

4.4
30 דקות הכנה30 דקות אפייה2 שעות צינון
רמת קושי: קל | כמות: 8-10 פרוסות

התענגו על הטעמים העשירים והדקדנטיים של עוגת מוס השוקולד הזו. זהו שילוב מושלם של עוגת שוקולד לחה ומוס קרמי שיספק את השן המתוקה שלכם!

עוגת מוס שוקולד

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה.
  2. ממיסים את השוקולד המריר והחמאה יחד בקערה חסינת חום על מים רותחים, תוך ערבוב עד לקבלת מרקם חלק. מניחים בצד להתקרר מעט.
  3. בקערה נפרדת טורפים יחד את הסוכר והביצים עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  4. יוצקים בהדרגה את תערובת השוקולד המומס לתערובת הביצים, תוך ערבוב מתמיד.
  5. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. קפלו בעדינות את החומרים היבשים לתוך תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  7. אופים 25-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין בתבנית.
  9. בינתיים מכינים את מוס השוקולד על ידי הקצפת השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל יחד עד להיווצרות פסגות רכות.
  10. לאחר שהעוגה התקררה, מוציאים אותה בזהירות מהתבנית ומניחים אותה על צלחת הגשה.
  11. מורחים את מוס השוקולד באופן שווה על החלק העליון של העוגה.
  12. קשטו בשבבי שוקולד לתוספת אלגנטיות.
  13. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות כדי לאפשר למוס להתייצב.
  14. פורסים ומגישים את עוגת מוס השוקולד השמימית הזו!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט פטל: הוסיפו שכבה של פטל טרי בין העוגה למוס לפרץ של טעם פירותי.
  • תענוג מנטה: להחדיר במוס רמז לתמצית נענע ולקשט בעלי נענע טריים.
  • הפתעה אגוזים: מפזרים אגוזים קצוצים, כמו שקדים או אגוזי לוז, על גבי המוס לתוספת קראנץ'.