מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה.
- ממיסים את השוקולד המריר והחמאה יחד בקערה חסינת חום על מים רותחים, תוך ערבוב עד לקבלת מרקם חלק. מניחים בצד להתקרר מעט.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הסוכר והביצים עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- יוצקים בהדרגה את תערובת השוקולד המומס לתערובת הביצים, תוך ערבוב מתמיד.
- מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. קפלו בעדינות את החומרים היבשים לתוך תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים 25-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין בתבנית.
- בינתיים מכינים את מוס השוקולד על ידי הקצפת השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל יחד עד להיווצרות פסגות רכות.
- לאחר שהעוגה התקררה, מוציאים אותה בזהירות מהתבנית ומניחים אותה על צלחת הגשה.
- מורחים את מוס השוקולד באופן שווה על החלק העליון של העוגה.
- קשטו בשבבי שוקולד לתוספת אלגנטיות.
- מכניסים למקרר לשעתיים לפחות כדי לאפשר למוס להתייצב.
- פורסים ומגישים את עוגת מוס השוקולד השמימית הזו!
הצעות מיוחדות
- טוויסט פטל: הוסיפו שכבה של פטל טרי בין העוגה למוס לפרץ של טעם פירותי.
- תענוג מנטה: להחדיר במוס רמז לתמצית נענע ולקשט בעלי נענע טריים.
- הפתעה אגוזים: מפזרים אגוזים קצוצים, כמו שקדים או אגוזי לוז, על גבי המוס לתוספת קראנץ'.