עוגת מייפל בחושה

4.8
20 דקות הכנה35-40 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התענגו על הטעמים המענגים של מייפל עם עוגת מייפל טעימה זו ברגישות. עוגה זו לחה, אוורירית ושופעת טעם עשיר של סירופ מייפל. זה הפינוק המושלם לכל אירוע!

עוגת מייפל בחושה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר המגורען עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
  3. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  4. בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם חובצה. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
  6. יוצקים פנימה את סירופ המייפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  10. לאחר הקירור, תוכלו לקנן את העוגה עם הציפוי האהוב עליכם בטעם מייפל או פשוט לאבק אותה באבקת סוכר.
  11. פורסים ומגישים את עוגת המייפל המענגת הזו ברגישות כדי ליהנות מהטעמים הנפלאים של מייפל!

הצעות מיוחדות

  • עוגת אגוזי מייפל: הוסף 1 כוס אגוזי מלך קצוצים לבלילה לתוספת קראנצ'יות וטעם אגוזי.
  • ציפוי גבינת מייפל: הכן ציפוי שמנת על ידי שילוב של 200 גרם גבינת שמנת, 100 גרם חמאה ללא מלח, 250 גרם אבקת סוכר ו-2 כפות סירופ מייפל. מקציפים לתערובת חלקה ומורחים על העוגה שהתקררה.
  • מייפל זיגוג: צור זיגוג פשוט על ידי ערבוב של 100 גרם אבקת סוכר עם 2 כפות סירופ מייפל. מטפטפים אותו על העוגה לגימור מבריק.