מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר המגורען עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם חובצה. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
- יוצקים פנימה את סירופ המייפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, תוכלו לקנן את העוגה עם הציפוי האהוב עליכם בטעם מייפל או פשוט לאבק אותה באבקת סוכר.
- פורסים ומגישים את עוגת המייפל המענגת הזו ברגישות כדי ליהנות מהטעמים הנפלאים של מייפל!
הצעות מיוחדות
- עוגת אגוזי מייפל: הוסף 1 כוס אגוזי מלך קצוצים לבלילה לתוספת קראנצ'יות וטעם אגוזי.
- ציפוי גבינת מייפל: הכן ציפוי שמנת על ידי שילוב של 200 גרם גבינת שמנת, 100 גרם חמאה ללא מלח, 250 גרם אבקת סוכר ו-2 כפות סירופ מייפל. מקציפים לתערובת חלקה ומורחים על העוגה שהתקררה.
- מייפל זיגוג: צור זיגוג פשוט על ידי ערבוב של 100 גרם אבקת סוכר עם 2 כפות סירופ מייפל. מטפטפים אותו על העוגה לגימור מבריק.