מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה בצורת מספר.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את הבלילה לקערות נפרדות, בהתאם למספר הצבעים שבהם רוצים להשתמש. מוסיפים כמה טיפות של צבעי מאכל לכל קערה ומערבבים היטב.
- יוצקים את הבלילה הצבעונית לתבנית העוגה המשומנת ומחליפים צבעים ליצירת אפקט שיש.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שמוציאים אותה מהתבנית.
- לאחר ההתקררות, מעבירים בזהירות את העוגה למגש הגשה או לקרש עוגה.
- בעזרת ציפוי קרם חמאה, מקשטים את העוגה בעיצוב הרצוי, תוך שימוש בצבעים שונים ובטכניקות זילוף.
- הוסיפו מגוון סוכריות ומפזרים כדי לשפר את הקישוט ולהפוך אותו למיוחד עוד יותר.
- הגישו ותיהנו מעוגת מספרים מיוחדת מענגת ומושכת ויזואלית!
הצעות מיוחדות
- אוהבי שוקולד: מוסיפים לבלילה 1/2 כוס אבקת קקאו לקבלת טעם שוקולדי עשיר.
- טוויסט פירותי: הוסף לבלילה 1 כוס פירות טריים חתוכים לקוביות, כגון תותים או אוכמניות, לקבלת פרץ של טוב פירות.
- תענוג אגוזים: מערבבים פנימה 1/2 כוס אגוזים קצוצים, כמו שקדים או אגוזי מלך, כדי להוסיף לעוגה מרקם פריך.
- הפתעה קרמית: ממלאים את העוגה בשכבת קצפת או קרם מאפה לפינוק קרמי ומפנק במיוחד.