מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרדדים את בצק העלים לסדינים דקים וחותכים אותם למלבנים בגודל שווה.
- מניחים את מלבני המאפה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כרבע שעה או עד להזהבה. מניחים בצד לצינון.
- בסיר, מחממים את החלב עד שהוא מתחיל להתבשל.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הסוכר, הקמח והחלמונים עד לקבלת תערובת אחידה.
- לאט יוצקים את החלב החם לתוך תערובת הביצים, טורפים כל הזמן.
- מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהיא מסמיכה ומגיעה למרקם דמוי רפרפת.
- מסירים מהאש ומערבבים פנימה את תמצית הוניל. תנו לפודינג להתקרר לחלוטין.
- בקערת ערבוב, מקציפים את החמאה המרוככת עד שמנת.
- מוסיפים בהדרגה את הפודינג המקורר לחמאה, מכים היטב לאחר כל תוספת, עד לקבלת מילוי חלק וקרמי.
- כדי להרכיב את העוגה, מניחים שכבה של בצק עלים על צלחת הגשה ומורחים כמות נדיבה של מלית פודינג על גבי.
- חוזרים על התהליך עם שאר השכבות, ומסיימים עם שכבה של בצק עלים מעל.
- אבקו את השכבה העליונה באבקת סוכר למגע דקורטיבי.
- מקררים את העוגה לפחות שעתיים לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
- פורסים ומגישים את עוגת נפוליאון צוננת. נהנה!
הצעות מיוחדות
- טוויסט שוקולד: הוסיפו 2 כפות אבקת קקאו למילוי הרפרפת לטוויסט שוקולדי.
- תענוג פירות: שכבת פירות טריים חתוכים לפרוסות, כגון תותים או אפרסקים, בין המאפה למילוי הרפרפת לווריאציה פירותית.
- הפתעה אגוזים: מפזרים אגוזים מרוסקים, כמו שקדים או אגוזי מלך, על גבי כל שכבת רפרפת לתוספת קראנצ'יות וטעם.