עוגת נפוליאון

4
30 דקות הכנה15 דקות אפייה2 שעות צינון
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

מתכון טעים ומפנק לעוגת נפוליאון, קינוח קלאסי האהוב על רבים. שכבות של בצק מתקלף ומילוי קרמי הופכות את העוגה הזו לתענוג אמיתי!

עוגת נפוליאון

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מרדדים את בצק העלים לסדינים דקים וחותכים אותם למלבנים בגודל שווה.
  3. מניחים את מלבני המאפה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כרבע שעה או עד להזהבה. מניחים בצד לצינון.
  4. בסיר, מחממים את החלב עד שהוא מתחיל להתבשל.
  5. בקערה נפרדת טורפים יחד את הסוכר, הקמח והחלמונים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. לאט יוצקים את החלב החם לתוך תערובת הביצים, טורפים כל הזמן.
  7. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהיא מסמיכה ומגיעה למרקם דמוי רפרפת.
  8. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את תמצית הוניל. תנו לפודינג להתקרר לחלוטין.
  9. בקערת ערבוב, מקציפים את החמאה המרוככת עד שמנת.
  10. מוסיפים בהדרגה את הפודינג המקורר לחמאה, מכים היטב לאחר כל תוספת, עד לקבלת מילוי חלק וקרמי.
  11. כדי להרכיב את העוגה, מניחים שכבה של בצק עלים על צלחת הגשה ומורחים כמות נדיבה של מלית פודינג על גבי.
  12. חוזרים על התהליך עם שאר השכבות, ומסיימים עם שכבה של בצק עלים מעל.
  13. אבקו את השכבה העליונה באבקת סוכר למגע דקורטיבי.
  14. מקררים את העוגה לפחות שעתיים לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
  15. פורסים ומגישים את עוגת נפוליאון צוננת. נהנה!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט שוקולד: הוסיפו 2 כפות אבקת קקאו למילוי הרפרפת לטוויסט שוקולדי.
  • תענוג פירות: שכבת פירות טריים חתוכים לפרוסות, כגון תותים או אפרסקים, בין המאפה למילוי הרפרפת לווריאציה פירותית.
  • הפתעה אגוזים: מפזרים אגוזים מרוסקים, כמו שקדים או אגוזי מלך, על גבי כל שכבת רפרפת לתוספת קראנצ'יות וטעם.