מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הסולת, הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
- הוסיפו מיץ תפוזים, שמן צמחי, גרידת תפוז ותמצית וניל למרכיבים היבשים. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים משולבים במלואם.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- אם רוצים, אבקו את החלק העליון של העוגה עם אבקת סוכר לפני ההגשה.
- פורסים ונהנים מעוגת הסולת הכתומה המענגת הזו!
הצעות מיוחדות
- טוויסט לימון: החליפו את מיץ התפוזים והקליפת במיץ וגרידת לימון לעוגת סולת לימון חריפה.
- תענוג שקדים: הוסיפו 1/2 כוס שקדים קצוצים דק לבלילה לקבלת קראנצ'יות וטעם אגוזי נוסף.
- חליטת הל: מפזרים 1 כפית הל טחון לתוך הבלילה לטוויסט ריחני ואקזוטי.
- זיגוג תפוזים: מכינים זיגוג פשוט על ידי ערבוב אבקת סוכר ומיץ תפוזים. מטפטפים אותו על העוגה שהתקררה לקבלת פרץ נוסף של טעם תפוז.