עוגת סולת תפוזים

4.8
15 דקות הכנה30-35 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

עוגת הסולת הכתומה הזו היא פינוק מענג ומרענן שיאיר לכם את היום! העוגה מיוצרת עם הטעם העסיסי של תפוזים והמרקם הייחודי של סולת, והיא איזון מושלם בין מתיקות לחריפות. זהו מתכון שחובה לנסות שבוודאי ירשים את החברים ובני המשפחה!

עוגת סולת תפוזים

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הסולת, הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
  3. הוסיפו מיץ תפוזים, שמן צמחי, גרידת תפוז ותמצית וניל למרכיבים היבשים. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים משולבים במלואם.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  5. אופים בתנור שחומם מראש כ-30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  6. לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  7. אם רוצים, אבקו את החלק העליון של העוגה עם אבקת סוכר לפני ההגשה.
  8. פורסים ונהנים מעוגת הסולת הכתומה המענגת הזו!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט לימון: החליפו את מיץ התפוזים והקליפת במיץ וגרידת לימון לעוגת סולת לימון חריפה.
  • תענוג שקדים: הוסיפו 1/2 כוס שקדים קצוצים דק לבלילה לקבלת קראנצ'יות וטעם אגוזי נוסף.
  • חליטת הל: מפזרים 1 כפית הל טחון לתוך הבלילה לטוויסט ריחני ואקזוטי.
  • זיגוג תפוזים: מכינים זיגוג פשוט על ידי ערבוב אבקת סוכר ומיץ תפוזים. מטפטפים אותו על העוגה שהתקררה לקבלת פרץ נוסף של טעם תפוז.