מרכיבים
אופן ההכנה
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. מערבבים היטב.
- מוסיפים לקערה את החלב החם, החמאה המרוככת, המלח והביצים. מערבבים עד שנוצר בצק רך.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים כ-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח נקייה, ומניחים לו לתפוח במקום חמים במשך כשעה, או עד שהוא מכפיל את גודלו.
- בזמן שהבצק תופח, מכינים את הציפוי. בסיר ממיסים את החמאה, הסוכר והדבש על אש בינונית. מערבבים עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מסירים מהאש ומניחים בצד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- לאחר שהבצק הכפיל את גודלו, אגרפו אותו למטה כדי לשחרר את האוויר. מעבירים לתבנית עוגה עגולה משומנת בקוטר 30 ס"מ.
- יוצקים את הציפוי המוכן על הבצק, מפזרים אותו באופן שווה. מפזרים מעל את השקדים החתוכים.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- הגישו את עוגת עוקץ הדבורים בטמפרטורת החדר ותיהנו!
הצעות מיוחדות
- גרסה ללא שקדים: אם אתם מעדיפים גרסה ללא אגוזים, אפשר להשמיט את השקדים הפרוסים מהציפוי.
- טוויסט לימון: מוסיפים לבצק קליפת לימון אחד לטעם הדרים מרענן.
- אוהבי שוקולד: ממיסים מעט שוקולד מריר ומטפטפים אותו על העוגה שהתקררה לקבלת מגע שוקולדי נוסף.
- ציפוי פירות: מגישים את העוגה עם תוספת של פירות יער טריים או כף קצפת לטוויסט פירותי.