עוגת פרג בחושה

4.6
15 דקות הכנה40-45 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התפנקו בטעמים המענגים של זרעי פרג עם המתכון הקליל והכיפי הזה לעוגת פרג ברגישות. העוגה הלחה והאוורירית הזו ספוגה בטעם אגוזי של זרעי פרג, ויוצרת פינוק ייחודי שאי אפשר לעמוד בפניו שיספק את החשק שלכם.

עוגת פרג בחושה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  3. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
  4. מערבבים פנימה את תמצית הווניל וזרעי הפרג.
  5. בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  6. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  8. אופים בתנור שחומם מראש כ-40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
  10. מעבירים את העוגה לרשת לקירור מלא לפני ההגשה.
  11. פורסים ונהנים מעוגת פרג טעימה ברגישות!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט לימון: מוסיפים לבלילה קליפת לימון אחד לקבלת טעם הדרים מרענן.
  • תענוג שקדים: החליפו 50 גרם קמח בשקדים טחונים לטוויסט אגוזי.
  • זיגוג תפוזים: מטפטפים את העוגה שהתקררה בזיגוג תפוז פשוט העשוי מאבקת סוכר ומיץ תפוזים סחוט טרי.
  • ציפוי גבינת שמנת: מעל העוגה ציפוי גבינת שמנת טעים עבור פינוק מפנק במיוחד.