מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את חלב הקוקוס, השמן הצמחי, הביצים ותמצית הוניל.
- יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
- מקפלים פנימה את הקוקוס המגורר.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
- מעבירים את העוגה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, אתה יכול לקפוא את העוגה עם ציפוי קוקוס האהוב עליך או לפזר קצת אבקת סוכר על גבי.
- פורסים ומגישים את עוגת הקוקוס הטעימה!
הצעות מיוחדות
- טוויסט אננס: הוסף 1 כוס אננס כתוש לבלילה לטוויסט טרופי.
- גרידת לימון: מוסיפים לבלילה קליפת לימון אחד לקבלת טעם הדרים מרענן.
- קראנץ' שקדים: מפזרים על גבי העוגה שקדים פרוסים לפני האפייה לקבלת מרקם פריך.