עוגת קינמון בחושה

4.7
15 דקות הכנה35-40 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

עוגת קינמון טעימה וארומטית שתמלא את החושים בחום ובנוחות. מתכון זה מושלם לכל אירוע ובוודאי יהפוך למועדף בקרב המשפחה והחברים שלך!

עוגת קינמון בחושה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
  2. בקערה בינונית טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון הטחון.
  3. בקערה גדולה נפרדת מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
  4. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  9. לאחר הקירור, אתה יכול לאבק את העוגה עם אבקת סוכר או לכפור אותו עם הדובדבן האהוב עליך. נהנה!

הצעות מיוחדות

  • עוגת קינמון תפוחים: הוסיפו לבלילה 1 כוס קוביות תפוחים לפני האפייה לקבלת טוויסט פירותי.
  • ציפוי גבינת שמנת: מעל העוגה המקוררת שכבה קרמית של ציפוי גבינת שמנת לתוספת פינוק.
  • זילוף קרמל: מזלפים מעט רוטב קרמל חם על פרוסות העוגה לקבלת פינוק מתוק ודביק.