מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
- בקערה בינונית טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון הטחון.
- בקערה גדולה נפרדת מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, אתה יכול לאבק את העוגה עם אבקת סוכר או לכפור אותו עם הדובדבן האהוב עליך. נהנה!
הצעות מיוחדות
- עוגת קינמון תפוחים: הוסיפו לבלילה 1 כוס קוביות תפוחים לפני האפייה לקבלת טוויסט פירותי.
- ציפוי גבינת שמנת: מעל העוגה המקוררת שכבה קרמית של ציפוי גבינת שמנת לתוספת פינוק.
- זילוף קרמל: מזלפים מעט רוטב קרמל חם על פרוסות העוגה לקבלת פינוק מתוק ודביק.