עוגת קפה בחושה

4.8
15 דקות הכנה35-40 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

עוגת קפה במובן זה היא פינוק מענג ומפנק שמשתלב בצורה מושלמת עם קפה חם. מתכון זה לוקח את עוגת הקפה הקלאסית לרמה חדשה לגמרי עם טעמים עשירים ומרקם לח. זהו הקינוח המושלם ליהנות ממנו עם חברים ובני משפחה או לפנק את עצמכם באחר צהריים עצל.

עוגת קפה בחושה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. מוסיפים את החמאה המרוככת ומערבבים עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
  4. בקערה נפרדת טורפים יחד את השמנת החמוצה, הביצים, תמצית הווניל והקפה המבושל.
  5. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
  9. מעבירים את העוגה לרשת לקירור מלא לפני ההגשה.
  10. פורסים ונהנים עם קפה חם!

הצעות מיוחדות

  • עוגת קפה סחרור קינמון: מערבבים 1/4 כוס סוכר מגורען ו-1 כף קינמון טחון. לאחר יציקת מחצית מהבלילה לתבנית, מפזרים מעל את תערובת סוכר הקינמון. יוצקים את הבלילה שנותרה ומערבלים אותה עם סכין ליצירת אפקט שיש.
  • עוגת קפה שטרויזל: בקערה קטנה, מערבבים 1/2 כוס קמח לכל מטרה, 1/2 כוס סוכר חום ארוז, 1/4 כוס חמאה ללא מלח (קרה וחתוכה לקוביות), וכפית קינמון טחון. מפזרים את תערובת השטרויזל על גבי בלילת העוגה לפני האפייה.
  • עוגת קפה שוקולד צ'יפס: מקפלים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לתוך הבלילה לפני שיוצקים אותה לתבנית העוגה. אתה יכול גם לפזר קצת שוקולד צ'יפס נוסף מעל לתוספת פינוק.
  • עוגת קפה אגוזים: הוסיפו 1/2 כוס אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או אגוזי פקאן, לבלילה לקבלת קראנץ' מענג.
  • עוגת קפה במילוי פירות: לפני האפייה מרחו שכבה של שימור הפירות האהוב עליכם או מילוי פשטידה על גבי הבלילה. מילוי של אוכמניות, פטל או תפוח עובד נהדר!