מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים את החמאה המרוככת ומערבבים עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את השמנת החמוצה, הביצים, תמצית הווניל והקפה המבושל.
- יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
- מעבירים את העוגה לרשת לקירור מלא לפני ההגשה.
- פורסים ונהנים עם קפה חם!
הצעות מיוחדות
- עוגת קפה סחרור קינמון: מערבבים 1/4 כוס סוכר מגורען ו-1 כף קינמון טחון. לאחר יציקת מחצית מהבלילה לתבנית, מפזרים מעל את תערובת סוכר הקינמון. יוצקים את הבלילה שנותרה ומערבלים אותה עם סכין ליצירת אפקט שיש.
- עוגת קפה שטרויזל: בקערה קטנה, מערבבים 1/2 כוס קמח לכל מטרה, 1/2 כוס סוכר חום ארוז, 1/4 כוס חמאה ללא מלח (קרה וחתוכה לקוביות), וכפית קינמון טחון. מפזרים את תערובת השטרויזל על גבי בלילת העוגה לפני האפייה.
- עוגת קפה שוקולד צ'יפס: מקפלים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לתוך הבלילה לפני שיוצקים אותה לתבנית העוגה. אתה יכול גם לפזר קצת שוקולד צ'יפס נוסף מעל לתוספת פינוק.
- עוגת קפה אגוזים: הוסיפו 1/2 כוס אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או אגוזי פקאן, לבלילה לקבלת קראנץ' מענג.
- עוגת קפה במילוי פירות: לפני האפייה מרחו שכבה של שימור הפירות האהוב עליכם או מילוי פשטידה על גבי הבלילה. מילוי של אוכמניות, פטל או תפוח עובד נהדר!