מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- הוסיפו את הביצים, החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים היטב עד שהבלילה חלקה ואחידה היטב.
- יוצקים בהדרגה פנימה את המים הרותחים תוך כדי ערבוב הבלילה. הבלילה תהיה דקה, אבל זה נורמלי.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ואופים 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- לאחר שהעוגה אפויה, מוציאים אותה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין.
- בינתיים, מכינים את מלית קרם המרשמלו על ידי ערבוב מוך המרשמלו עם 100 גרם שוקולד מריר קצוץ. מניחים בצד.
- בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת פסגות נוקשות.
- חותכים את העוגה המצוננת אופקית לשתי שכבות שוות.
- מורחים את מלית קרם המרשמלו על השכבה התחתונה של העוגה.
- מניחים את השכבה העליונה של העוגה מעל המילוי.
- מכסים את כל העוגה בקצפת, ויוצרים שכבה חלקה ואחידה.
- מקשטים את העוגה עם השוקולד המריר הקצוץ הנותר, מפזרים אותו על גבי.
- מקררים את העוגה לפחות שעתיים לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
- פורסים ומגישים את עוגת קרמבו הפרווה השמימית הזו ליקיריכם!
הצעות מיוחדות
- טוויסט מנטה: מוסיפים 1 כפית תמצית נענע למילוי קרם המרשמלו לטעם מרענן.
- תענוג אגוזים: מפזרים אגוזים קצוצים, כמו שקדים או אגוזי לוז, על גבי הקצפת לתוספת קראנץ'.
- הפתעה פירות יער: שכבות פירות יער טריים, כמו תותים או פטל, בין שכבות העוגה יחד עם מילוי קרם המרשמלו.