מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- הוסיפו את החמאה המרוככת, הביצים, תמצית הווניל והחלב למרכיבים היבשים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית העוגה המשומנת.
- זרקו כפיות ריבת חלב על הבלילה שבמחבת, ואז ערבבו אותה בעדינות עם סכין ליצירת אפקט שיש.
- יוצקים את הבלילה הנותרת על שכבת ריבת החלב.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- הגישו פרוסות מעוגת ריבת החלב ותיהנו!
הצעות מיוחדות
- טוויסט שוקולד: מוסיפים 1/4 כוס אבקת קקאו לחומרים היבשים לעוגה בטעם שוקולד.
- תענוג פירות יער: שכבו פירות יער טריים, כמו תותים או אוכמניות, בין שכבות ריבת החלב לטוויסט פירותי.
- הפתעה אגוזית: מעל שכבת ריבת החלב מפזרים אגוזים קצוצים כמו שקדים או אגוזי מלך לפני הוספת הבלילה שנותרה.