עוגת ריבת חלב בחושה

4
15 דקות הכנה40 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 פרוסות)

מתכון מענג ומפנק לעוגת ריבת חלב שתספק את השן המתוקה שלכם ותשאיר לכם חשק לעוד!

עוגת ריבת חלב בחושה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. הוסיפו את החמאה המרוככת, הביצים, תמצית הווניל והחלב למרכיבים היבשים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית העוגה המשומנת.
  5. זרקו כפיות ריבת חלב על הבלילה שבמחבת, ואז ערבבו אותה בעדינות עם סכין ליצירת אפקט שיש.
  6. יוצקים את הבלילה הנותרת על שכבת ריבת החלב.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  9. הגישו פרוסות מעוגת ריבת החלב ותיהנו!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט שוקולד: מוסיפים 1/4 כוס אבקת קקאו לחומרים היבשים לעוגה בטעם שוקולד.
  • תענוג פירות יער: שכבו פירות יער טריים, כמו תותים או אוכמניות, בין שכבות ריבת החלב לטוויסט פירותי.
  • הפתעה אגוזית: מעל שכבת ריבת החלב מפזרים אגוזים קצוצים כמו שקדים או אגוזי מלך לפני הוספת הבלילה שנותרה.