עוגת שוקולד אוורירית

4.3
15 דקות הכנה30-35 דקות אפייה10 דקות קירור
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

תתכוננו להתפנק בפינוק שמימי עם מתכון עוגת שוקולד אוורירי זה! העוגה קלילה, אוורירית ומפוצצת בטעם שוקולד עשיר. זהו הקינוח המושלם לכל אירוע, ותאהבו כמה קל להכין אותו.

עוגת שוקולד אוורירית

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. הוסיפו את הביצים, החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים היטב עד שהבלילה חלקה ואחידה היטב.
  4. יוצקים למים הרותחים ומערבבים בעדינות עד שהבלילה חלקה ודקה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  8. לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין, תוכלו לקנן אותה עם ציפוי השוקולד האהוב עליכם או לאבק אותה באבקת סוכר.
  9. פורסים ומגישים את עוגת השוקולד האוורירית המענגת הזו כדי להרשים את החברים ובני המשפחה!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט מוקה: הוסף כף 1 של גרגירי קפה נמס למים הרותחים לקבלת טעם מוקה טעים.
  • תענוג של גרידת תפוז: הוסיפו לבלילה כף 1 של גרידת תפוז טרייה לבעיטת הדרים.
  • הפתעת פטל: לאחר שפיכת הבלילה לתבנית העוגה, מורידים מעל פטל טרי ומערבלים אותם בעדינות לתוך הבלילה להפתעה פירותית.