מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- הוסיפו את הביצים, החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים היטב עד שהבלילה חלקה ואחידה היטב.
- יוצקים למים הרותחים ומערבבים בעדינות עד שהבלילה חלקה ודקה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין, תוכלו לקנן אותה עם ציפוי השוקולד האהוב עליכם או לאבק אותה באבקת סוכר.
- פורסים ומגישים את עוגת השוקולד האוורירית המענגת הזו כדי להרשים את החברים ובני המשפחה!
הצעות מיוחדות
- טוויסט מוקה: הוסף כף 1 של גרגירי קפה נמס למים הרותחים לקבלת טעם מוקה טעים.
- תענוג של גרידת תפוז: הוסיפו לבלילה כף 1 של גרידת תפוז טרייה לבעיטת הדרים.
- הפתעת פטל: לאחר שפיכת הבלילה לתבנית העוגה, מורידים מעל פטל טרי ומערבלים אותם בעדינות לתוך הבלילה להפתעה פירותית.