עוגת שוקולד בחושה חלבית

4.1
20 דקות הכנה35 דקות אפייה10 דקות קירור
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התענגו על הטוב העשיר והקרמי של עוגת השוקולד החלבית הזו. זהו פינוק מענג שיספק את תאוות השוקולד שלך!

עוגת שוקולד בחושה חלבית

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. הוסיפו את הביצים, החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים פנימה את המים הרותחים ומערבבים שוב עד שהבלילה חלקה.
  5. מקפלים פנימה את השוקולד המריר הקצוץ.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  9. בזמן שהעוגה מתקררת, מכינים את גנאש השוקולד. בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה עד שהיא מתחילה להתבשל.
  10. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את החמאה הקצוצה והשוקולד המריר. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  11. לאחר שהעוגה התקררה, יוצקים את גנאש השוקולד מעל, ומניחים לו לטפטף בצדדים.
  12. מניחים לגנאש להתייצב מספר דקות לפני ההגשה.
  13. פורסים ונהנים מעוגת שוקולד חלבית דקדנטית זו!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט שוקולד מנטה: מוסיפים לבלילת העוגה 1/2 כפית תמצית מנטה ומקשטים בסוכריות מנטה מרוסקות.
  • הפתעת פטל: מורחים שכבה של ריבת פטל בין שכבות העוגה לפני יציקת הגנאש.
  • תענוג קרמל מלוח: מטפטפים רוטב קרמל על הגנאש ומפזרים מלח ים לשילוב מתוק ומלוח.