מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והסוכר המגורען.
- הוסיפו את הביצים, החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים בהדרגה פנימה את המים הרותחים תוך כדי ערבוב הבלילה. הבלילה תהיה דקה, אבל זה נורמלי.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ואופים 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן העבירו אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- בינתיים, מכינים את גנאש השוקולד על ידי חימום השמנת המתוקה בסיר עד שהיא מתחילה להתבשל.
- מסירים את הקרם מהאש ומוסיפים את השוקולד המריר הקצוץ. תן לזה לשבת במשך דקה, ולאחר מכן מערבבים עד חלק מבריק.
- מניחים לגנאש להתקרר מעט, ומורחים אותו על העוגה המצוננת.
- בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת פסגות נוקשות.
- מקשטים את העוגה עם הקצפת וכל התוספות הרצויות, כגון שבבי שוקולד או זילוף.
- הגישו ותיהנו מעוגת השוקולד הגבוהה והדקדנטית הזו!
הצעות מיוחדות
- טוויסט שוקולד נענע: מוסיפים לבלילת העוגה 1/2 כפית תמצית מנטה ומקשטים בעלי נענע טריים.
- תענוג פטל: מורחים שכבה של ריבת פטל בין שכבות העוגה לפני הוספת הגנאש.
- הפתעה אגוזים: מערבבים 100 גרם אגוזים קצוצים (כגון אגוזי מלך או אגוזי לוז) לתוך בלילת העוגה לתוספת קראנץ'.
- חליטת גרידת תפוז: מוסיפים לבלילת העוגה גרידת תפוז 1 לטוויסט הדרים.
- פינוק קרמל מלוח: מטפטפים על הגנאש רוטב קרמל מלוח לשילוב טעמים מתוק ומלוח.