מרכיבים
אופן ההכנה
- בספל או בקערה המתאימים לשימוש במיקרוגל, הקציפו יחד את הקמח, אבקת הקקאו, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
- הוסיפו את החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מפזרים את השוקולד צ'יפס על גבי הבלילה.
- חממו את הספל או הקערה במיקרוגל גבוה במשך דקה ו-30 שניות עד 2 דקות, או עד שהעוגה תפחה ומתיישבת במרכז. זמן הבישול עשוי להשתנות בהתאם להספק של המיקרוגל שלכם, אז שימו לב אליו.
- בזהירות להסיר את הספל או הקערה מן המיקרוגל (זה יהיה חם) ולתת לו להתקרר במשך כמה דקות.
- מגישים את עוגת השוקו החמה חמה עם בובת קצפת או כדור גלידה מלמעלה.
- תיהנו מעוגת השוקולד החמה הביתית הטעימה שלכם!
הצעות מיוחדות
- שוקולד מנטה: מוסיפים לבלילה 1/4 כפית תמצית מנטה לטוויסט מרענן.
- קרמל מלוח: מטפטפים מעט רוטב קרמל על העוגה החמה ומפזרים מעט מלח ים מעל.
- תענוג אגוזים: מערבבים 2 כפות אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או שקדים, לתוך הבלילה לפני ההכנה במיקרוגל.
- בהשראת S'mores: מניחים כמה מיני מרשמלו על גבי הבלילה לפני ההכנה במיקרוגל, ואז מפזרים קרקרים גרהם מרוסקים על העוגה החמה.