מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- הוסיפו את החלב, המים החמים, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- בקערה נפרדת ממיסים את תערובת השוקו החם במים רותחים. מניחים בצד.
- אופים את העוגה בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- בזמן שהעוגה אופה, מכינים את ציפוי השוקו החם. בקערת ערבוב, מקציפים את החמאה המרוככת עד שמנת.
- מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, החלב ותמצית הווניל לחמאה, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
- לאחר שהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן העבירו אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר שהעוגה התקררה, מורחים את ציפוי השוקו החם באופן שווה על החלק העליון והצדדים של העוגה.
- מקשטים עם קצפת ושבבי שוקולד, אם רוצים.
- פורסים ומגישים את עוגת השוקולד החמה והטעימה!
הצעות מיוחדות
- טוויסט מנטה: הוסיפו 1/2 כפית תמצית מנטה לבלילת העוגה לקבלת טעם נענע מרענן.
- חריף קיק: מערבבים 1/2 כפית קינמון טחון וקורט פלפל קאיין לתוך בלילת העוגה לקבלת טוויסט חריף.
- תענוג אגוזים: מקפלים פנימה 1/2 כוס (60 גרם) של אגוזים קצוצים, כגון אגוזי מלך או שקדים, לתוך בלילת העוגה לתוספת קראנצ'יות וטעם.