עוגת שוקולד חמה

4.4
15 דקות הכנה35 דקות אפייה10 דקות קירור
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התענגו על הטעמים העשירים והמושחתים של השוקו החם עם מתכון עוגת שוקולד חם מענג זה. זהו הפינוק המושלם לאוהבי השוקולד והוא יחמם אתכם ביום קריר!

עוגת שוקולד חמה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. הוסיפו את החלב, המים החמים, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  5. בקערה נפרדת ממיסים את תערובת השוקו החם במים רותחים. מניחים בצד.
  6. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  7. בזמן שהעוגה אופה, מכינים את ציפוי השוקו החם. בקערת ערבוב, מקציפים את החמאה המרוככת עד שמנת.
  8. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, החלב ותמצית הווניל לחמאה, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
  9. לאחר שהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן העבירו אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  10. לאחר שהעוגה התקררה, מורחים את ציפוי השוקו החם באופן שווה על החלק העליון והצדדים של העוגה.
  11. מקשטים עם קצפת ושבבי שוקולד, אם רוצים.
  12. פורסים ומגישים את עוגת השוקולד החמה והטעימה!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט מנטה: הוסיפו 1/2 כפית תמצית מנטה לבלילת העוגה לקבלת טעם נענע מרענן.
  • חריף קיק: מערבבים 1/2 כפית קינמון טחון וקורט פלפל קאיין לתוך בלילת העוגה לקבלת טוויסט חריף.
  • תענוג אגוזים: מקפלים פנימה 1/2 כוס (60 גרם) של אגוזים קצוצים, כגון אגוזי מלך או שקדים, לתוך בלילת העוגה לתוספת קראנצ'יות וטעם.