עוגת שוקולד טבעונית

4.2
15 דקות הכנה30-35 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 פרוסות)

התענגו על הטעמים העשירים והדקדנטיים של עוגת השוקולד הטבעונית הזו. זה לח, אוורירי, וטעים לחלוטין!

עוגת שוקולד טבעונית

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. הוסיפו את חלב השקדים, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים פנימה את המים הרותחים ומערבבים עד שהבלילה חלקה ומעורבבת היטב.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  8. לאחר הקירור, תוכלו לקפוא את העוגה עם הציפוי הטבעוני האהוב עליכם או ליהנות ממנה כמו שהיא!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט שוקולד מנטה: מוסיפים לבלילה 1/2 כפית תמצית מנטה לטעם מנטה מרענן.
  • תענוג שוקולד תפוז: מערבבים פנימה גרידת 1 תפוז לבלילה לקבלת טוויסט הדרים.
  • הפתעת שוקולד פטל: מקפלים פנימה 1 כוס פטל טרי לבלילה לפני האפייה לפרץ של טוב פירות.