מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- הוסיפו את חלב השקדים, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים פנימה את המים הרותחים ומערבבים עד שהבלילה חלקה ומעורבבת היטב.
- מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, תוכלו לקפוא את העוגה עם הציפוי הטבעוני האהוב עליכם או ליהנות ממנה כמו שהיא!
הצעות מיוחדות
- טוויסט שוקולד מנטה: מוסיפים לבלילה 1/2 כפית תמצית מנטה לטעם מנטה מרענן.
- תענוג שוקולד תפוז: מערבבים פנימה גרידת 1 תפוז לבלילה לקבלת טוויסט הדרים.
- הפתעת שוקולד פטל: מקפלים פנימה 1 כוס פטל טרי לבלילה לפני האפייה לפרץ של טוב פירות.