עוגת שוקולד כשרה לפסח

4.2
15 דקות הכנה30-35 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התפנקו בעוגת שוקולד כשרה טעימה ולחה מושלמת לפסח. מתכון זה משלב את טעמי השוקולד העשירים עם הדרישות המסורתיות של החג. תתכוננו להרשים את המשפחה והחברים עם הקינוח הקל והמענג הזה!

עוגת שוקולד כשרה לפסח

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערת ערבוב טורפים יחד את קמח השקדים, עמילן תפוחי האדמה, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים והסוכר עד שהם משולבים היטב ומקציפים מעט.
  4. מוסיפים את השמן הצמחי, המים ותמצית הווניל לתערובת הביצים ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, תוך ערבוב עד שהבלילה חלקה ומשולבת היטב.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
  9. מעבירים בזהירות את העוגה לרשת לקירור מלא לפני ההגשה.
  10. אבק עם אבקת סוכר או אבקת קקאו למגע נוסף של מתיקות, אם רוצים.

הצעות מיוחדות

  • טוויסט גרידת תפוז: הוסף 1 כף גרידת תפוז לבלילה לקבלת טעם הדרים.
  • תענוג פטל: מורחים שכבה של ריבת פטל בין שכבות העוגה להפתעה פירותית.
  • מוקה קסם: ממיסים כף אחת של גרגירי קפה נמס במים לטוויסט מוקה מענג.