מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב טורפים יחד את קמח השקדים, עמילן תפוחי האדמה, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה נפרדת מקציפים את הביצים והסוכר עד שהם משולבים היטב ומקציפים מעט.
- מוסיפים את השמן הצמחי, המים ותמצית הווניל לתערובת הביצים ומערבבים היטב.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, תוך ערבוב עד שהבלילה חלקה ומשולבת היטב.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
- מעבירים בזהירות את העוגה לרשת לקירור מלא לפני ההגשה.
- אבק עם אבקת סוכר או אבקת קקאו למגע נוסף של מתיקות, אם רוצים.
הצעות מיוחדות
- טוויסט גרידת תפוז: הוסף 1 כף גרידת תפוז לבלילה לקבלת טעם הדרים.
- תענוג פטל: מורחים שכבה של ריבת פטל בין שכבות העוגה להפתעה פירותית.
- מוקה קסם: ממיסים כף אחת של גרגירי קפה נמס במים לטוויסט מוקה מענג.