מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים ולאחר מכן מוסיפים את החלב, השמן הצמחי ותמצית הוניל. מערבבים היטב.
- יוצקים את החומרים הרטובים למרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
- אם רוצים, מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס להפתעה שוקולדית נוספת.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן העבירו אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- ברגע שהעוגה מתקררת לחלוטין, תוכלו לקשט אותה בזילוף או סוכריות כדי להפוך אותה למהנה עוד יותר!
- פורסים ומגישים את עוגת השוקולד הטעימה הזו לקטנטנים הנרגשים. נהנה!
הצעות מיוחדות
- הפתעת M&M: במקום שוקולד צ'יפס, מערבבים חופן סוכריות M&M לתוך הבלילה להפתעה צבעונית.
- מערבולת חמאת בוטנים: מערבבים 1/4 כוס חמאת בוטנים שמנת לתוך הבלילה לפני האפייה לשילוב טעים של חמאת בוטנים-שוקולד.
- פיצוץ ברי: הוסף 1 כוס פירות יער טריים או קפואים (כגון פטל או אוכמניות) לבלילה לקבלת טוויסט פירותי.
- כריך גלידה: חותכים את העוגה לריבועים ומשתמשים בהם כשכבות לסנדוויצ'ים גלידה. כל שעליך לעשות הוא להניח כדור של הגלידה האהובה עליך בין שני ריבועי עוגה וליהנות!