מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח ללא גלוטן, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והסוכר.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים ולאחר מכן מוסיפים את השמן הצמחי, חלב שקדים ותמצית וניל. מערבבים היטב.
- יוצקים את החומרים הרטובים למרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, תוכלו לקנן את העוגה עם הציפוי האהוב עליכם ללא גלוטן או לאבק אותה באבקת סוכר.
- חתכו והגישו את עוגת השוקולד הטעימה הזו ללא גלוטן כדי לספק את התשוקה המתוקה שלכם!
הצעות מיוחדות
- עוגת שוקולד מנטה: מוסיפים לבלילה 1/2 כפית תמצית מנטה לטוויסט מרענן.
- עוגת שוקולד פטל: שכבו את העוגה עם פטל טרי וריבת פטל לפרץ טעם פירותי.
- עוגת שוקולד קרמל מלוח: מטפטפים רוטב קרמל מלוח ביתי על שכבות העוגה לשילוב מתוק ומלוח.