עוגת שוקולד ללא גלוטן

4.5
15 דקות הכנה30-35 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התענגו על הטעמים העשירים והמושחתים של עוגת שוקולד נטולת גלוטן זו. הוא לח, רך ומושלם לכל אירוע!

עוגת שוקולד ללא גלוטן

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח ללא גלוטן, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והסוכר.
  3. בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים ולאחר מכן מוסיפים את השמן הצמחי, חלב שקדים ותמצית וניל. מערבבים היטב.
  4. יוצקים את החומרים הרטובים למרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  8. לאחר הקירור, תוכלו לקנן את העוגה עם הציפוי האהוב עליכם ללא גלוטן או לאבק אותה באבקת סוכר.
  9. חתכו והגישו את עוגת השוקולד הטעימה הזו ללא גלוטן כדי לספק את התשוקה המתוקה שלכם!

הצעות מיוחדות

  • עוגת שוקולד מנטה: מוסיפים לבלילה 1/2 כפית תמצית מנטה לטוויסט מרענן.
  • עוגת שוקולד פטל: שכבו את העוגה עם פטל טרי וריבת פטל לפרץ טעם פירותי.
  • עוגת שוקולד קרמל מלוח: מטפטפים רוטב קרמל מלוח ביתי על שכבות העוגה לשילוב מתוק ומלוח.