עוגת שוקולד לפסח

4.1
20 דקות הכנה35 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התענגו על הטעמים העשירים והמושחתים של עוגת השוקולד לפסח. זה הקינוח המושלם לחגוג את החג עם יקיריכם!

עוגת שוקולד לפסח

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערה חסינת חום, ממיסים את השוקולד המריר והחמאה יחד במיקרוגל או מעל בן מארי. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק ומניחים בצד להתקרר מעט.
  3. בקערה נפרדת מקציפים יחד את הסוכר והביצים עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  4. מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד המומס לתערובת הביצים, תוך ערבוב מתמיד.
  5. מקפלים פנימה את קמח השקדים, עמילן תפוחי האדמה, תמצית הווניל והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  7. אופים 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא עם כמה פירורים לחים.
  8. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  9. אבק את החלק העליון של העוגה עם אבקת סוכר לפני ההגשה.
  10. פורסים ונהנים מעוגת השוקולד השמימית הזו לפסח!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט תפוזים: מוסיפים לבלילה גרידה של תפוז אחד לקבלת טעם הדרים.
  • תענוג אגוזים: מפזרים אגוזים קצוצים, כמו שקדים או אגוזי מלך, על גבי העוגה לפני האפייה.
  • הפתעת פטל: מניחים על הבלילה פטל טרי לפני האפייה לפרץ של טוב פירות.
  • טירוף מוקה: מערבבים 1 כף גרגירי קפה נמס עם כף מים חמים ומוסיפים לבלילה לטוויסט של קפה-שוקולד.