מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערה חסינת חום, ממיסים את השוקולד המריר והחמאה יחד במיקרוגל או מעל בן מארי. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק ומניחים בצד להתקרר מעט.
- בקערה נפרדת מקציפים יחד את הסוכר והביצים עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד המומס לתערובת הביצים, תוך ערבוב מתמיד.
- מקפלים פנימה את קמח השקדים, עמילן תפוחי האדמה, תמצית הווניל והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא עם כמה פירורים לחים.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- אבק את החלק העליון של העוגה עם אבקת סוכר לפני ההגשה.
- פורסים ונהנים מעוגת השוקולד השמימית הזו לפסח!
הצעות מיוחדות
- טוויסט תפוזים: מוסיפים לבלילה גרידה של תפוז אחד לקבלת טעם הדרים.
- תענוג אגוזים: מפזרים אגוזים קצוצים, כמו שקדים או אגוזי מלך, על גבי העוגה לפני האפייה.
- הפתעת פטל: מניחים על הבלילה פטל טרי לפני האפייה לפרץ של טוב פירות.
- טירוף מוקה: מערבבים 1 כף גרגירי קפה נמס עם כף מים חמים ומוסיפים לבלילה לטוויסט של קפה-שוקולד.