מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערה חסינת חום, ממיסים את השוקולד המריר והחמאה יחד במיקרוגל או מעל בן מארי. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק ומניחים בצד להתקרר מעט.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים בהדרגה את תערובת השוקולד המומס לתערובת הביצים, תוך ערבוב מתמיד.
- מנפים פנימה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא עם כמה פירורים לחים.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן העבירו אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- בזמן שהעוגה מתקררת, מכינים את הקצפת. בקערה צוננת מקציפים את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת פסגות רכות.
- לאחר שהעוגה התקררה, מורחים את הקצפת על החלק העליון והצדדים של העוגה.
- אם תרצו, פזרו מעט אבק זהב אכיל מלמעלה לקבלת נגיעה של זוהר.
- פורסים ומגישים את עוגת פרווה השוקולד העסיסית הזו ברגישות לאורחים המאושרים שלכם!
הצעות מיוחדות
- טוויסט מנטה: מוסיפים לבלילת העוגה 1/2 כפית תמצית מנטה לטעם מרענן.
- תענוג אגוזים: מקפלים פנימה 100 גרם אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או שקדים, לתוך בלילת העוגה לתוספת קראנצ'יות.
- הפתעת פטל: שכבו פטל טרי בין שכבות העוגה לפני מריחת הקצפת לפרץ של טוב פירות.