מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- הוסיפו את הביצים, החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים היטב עד שהבלילה חלקה ואחידה היטב.
- יוצקים למים הרותחים ומערבבים בעדינות עד שהבלילה חלקה. הבלילה תהיה דקה, אבל זה בסדר!
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ואופים כ-30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר שהעוגה התקררה, תוכלו להקציף אותה בציפוי השוקולד האהוב עליכם או לאבק אותה באבקת סוכר. נהנה!
הצעות מיוחדות
- טוויסט מוקה: מוסיפים 1 כף גרגירי קפה נמס למים הרותחים לפני שמוסיפים אותם לבלילה.
- הפתעת פטל: מורחים שכבה של ריבת פטל בין שכבות העוגה לפני ההקפאה.
- תענוג אגוזים: מערבבים 100 גרם אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או שקדים, לתוך הבלילה לפני האפייה.
- חליטת גרידת תפוז: מוסיפים לבלילה גרידת תפוז 1 לקבלת טוויסט הדרים.