עוגת שוקולד צ'יפס

4
15 דקות הכנה30-35 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התענגו על הטעמים העשירים והמושחתים של עוגת שוקולד צ'יפס ביתית. פינוק מענג זה מושלם לכל אירוע ויספק את תאוות השיניים המתוקות שלכם!

עוגת שוקולד צ'יפס

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
  2. בקערה בינונית טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר המגורען עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
  4. מקציפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, ולאחר מכן את תמצית וניל.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
  6. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס עד לפיזור שווה לאורך כל הבלילה.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  8. אופים במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  10. לאחר התקררות, פורסים ומגישים את עוגת השוקולד צ'יפס הטעימה!

הצעות מיוחדות

  • עוגת שוקולד צ'יפס מנטה: מוסיפים לבלילה 1/2 כפית תמצית נענע לטוויסט מרענן.
  • עוגת שוקולד צ'יפס אגוזים: מערבבים פנימה 1/2 כוס אגוזים קצוצים, כגון אגוזי מלך או אגוזי פקאן, כדי להוסיף מרקם פריך.
  • עוגת שוקולד צ'יפס זוגית: מערבבים פנימה 1/2 כוס אבקת קקאו יחד עם הקמח לקבלת פינוק שוקולדי נוסף.
  • עוגת שוקולד צ'יפס ללא גלוטן: החליפו את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן והבטיחו שכל שאר המרכיבים יהיו ללא גלוטן.