מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
- בקערה בינונית טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר המגורען עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
- מקציפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, ולאחר מכן את תמצית וניל.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
- מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס עד לפיזור שווה לאורך כל הבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר התקררות, פורסים ומגישים את עוגת השוקולד צ'יפס הטעימה!
הצעות מיוחדות
- עוגת שוקולד צ'יפס מנטה: מוסיפים לבלילה 1/2 כפית תמצית נענע לטוויסט מרענן.
- עוגת שוקולד צ'יפס אגוזים: מערבבים פנימה 1/2 כוס אגוזים קצוצים, כגון אגוזי מלך או אגוזי פקאן, כדי להוסיף מרקם פריך.
- עוגת שוקולד צ'יפס זוגית: מערבבים פנימה 1/2 כוס אבקת קקאו יחד עם הקמח לקבלת פינוק שוקולדי נוסף.
- עוגת שוקולד צ'יפס ללא גלוטן: החליפו את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן והבטיחו שכל שאר המרכיבים יהיו ללא גלוטן.