מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים שתי תבניות עוגה עגולות בקוטר 23 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- הוסיפו את הביצים, החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים היטב עד שהבלילה חלקה ואחידה היטב.
- יוצקים פנימה את המים הרותחים ומערבבים עד שהבלילה דקה. אל דאגה, הוא אמור להיות רזה!
- מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות העוגה המוכנות.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגות יוצא נקי.
- מוציאים את העוגות מהתנור ומניחים להן להתקרר בתבניות במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותם למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- בזמן שהעוגות מתקררות, מכינים את ציפוי השוקולד. בקערת ערבוב, מקציפים את החמאה המרוככת עד שמנת.
- הוסיפו בהדרגה את אבקת הסוכר, אבקת הקקאו, החלב ותמצית הוניל. מקציפים עד לקבלת תערובת חלקה ורכה.
- לאחר שהעוגות מתקררות לחלוטין, מורחים שכבת ציפוי על גבי שכבת עוגה אחת. מניחים מעל את שכבת העוגה השנייה ומקפיאים את כל העוגה.
- מקשטים את העוגה בזילוף, שוקולד צ'יפס או כל תוספת כיפית אחרת שאתם אוהבים!
- פורסים ומגישים את עוגת השוקולד שאי אפשר לעמוד בפניה לקטנטנים שיתחננו לשניות!
הצעות מיוחדות
- הפתעת M&M: הוסיפו חופן סוכריות M&M לבלילת העוגה לפני האפייה להפתעה צבעונית בתוך העוגה.
- מערבולת חמאת בוטנים: מערבבים 1/2 כוס חמאת בוטנים שמנת לתוך בלילת העוגה לפני שיוצקים אותה לתבניות.
- עונג תותים: ממלאים את שכבות העוגה בתותים טריים פרוסים וקצפת לטוויסט פירותי.