עוגת שוקולד שילדים אוהבים

4.4
20 דקות הכנה30-35 דקות אפייה10 דקות קירור
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (12-16 מנות)

מתכון עוגת שוקולד זה הוא להיט בטוח עם ילדים! הוא לח, עשיר ושוקולדי. תתכוננו להתפנק עם פרוסת טעם טהור!

עוגת שוקולד שילדים אוהבים

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים שתי תבניות עוגה עגולות בקוטר 23 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. הוסיפו את הביצים, החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים היטב עד שהבלילה חלקה ואחידה היטב.
  4. יוצקים פנימה את המים הרותחים ומערבבים עד שהבלילה דקה. אל דאגה, הוא אמור להיות רזה!
  5. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות העוגה המוכנות.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגות יוצא נקי.
  7. מוציאים את העוגות מהתנור ומניחים להן להתקרר בתבניות במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותם למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  8. בזמן שהעוגות מתקררות, מכינים את ציפוי השוקולד. בקערת ערבוב, מקציפים את החמאה המרוככת עד שמנת.
  9. הוסיפו בהדרגה את אבקת הסוכר, אבקת הקקאו, החלב ותמצית הוניל. מקציפים עד לקבלת תערובת חלקה ורכה.
  10. לאחר שהעוגות מתקררות לחלוטין, מורחים שכבת ציפוי על גבי שכבת עוגה אחת. מניחים מעל את שכבת העוגה השנייה ומקפיאים את כל העוגה.
  11. מקשטים את העוגה בזילוף, שוקולד צ'יפס או כל תוספת כיפית אחרת שאתם אוהבים!
  12. פורסים ומגישים את עוגת השוקולד שאי אפשר לעמוד בפניה לקטנטנים שיתחננו לשניות!

הצעות מיוחדות

  • הפתעת M&M: הוסיפו חופן סוכריות M&M לבלילת העוגה לפני האפייה להפתעה צבעונית בתוך העוגה.
  • מערבולת חמאת בוטנים: מערבבים 1/2 כוס חמאת בוטנים שמנת לתוך בלילת העוגה לפני שיוצקים אותה לתבניות.
  • עונג תותים: ממלאים את שכבות העוגה בתותים טריים פרוסים וקצפת לטוויסט פירותי.