מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- בקערה נפרדת מקציפים את הסוכר והביצים עד לקבלת מרקם שמנת וצהוב בהיר.
- הוסיפו את השמן הצמחי, החלב ותמצית הווניל לתערובת הסוכר והביצים. מערבבים היטב.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים פנימה את המים הרותחים ומערבבים עד שהבלילה חלקה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ואופים 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- בזמן שהעוגה אופה, מכינים את גנאש השוקולד. בקערה חסינת חום מערבבים את השוקולד המריר הקצוץ, השמנת המתוקה והחמאה.
- מניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים, ומוודאים שתחתית הקערה לא נוגעת במים. מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר שהעוגה התקררה, יוצקים את גנאש השוקולד מעל, ומניחים לו לטפטף בצדדים.
- פורסים ומגישים את עוגת השוקולד העשירה, ונהנים מכל ביס שמימי!
הצעות מיוחדות
- טוויסט שוקולד מנטה: מוסיפים 1 כפית תמצית מנטה לבלילת העוגה ומקשטים בסוכריות מנטה מרוסקות.
- תענוג פטל: מורחים שכבה של ריבת פטל בין שכבות העוגה לפני יציקת הגנאש.
- הפתעה אגוזים: מקפלים פנימה 100 גרם אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או שקדים, לתוך בלילת העוגה לפני האפייה.