עוגת שוקולית עשירה

4.3
20 דקות הכנה35 דקות אפייה10 דקות קירור
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התענגו על הטעם הדקדנטי והבלתי נשלט של עוגת שוקולד עשירה. מתכון זה יספק את התשוקה שלך וישאיר אותך עם טעם של עוד!

עוגת שוקולית עשירה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את הסוכר והביצים עד לקבלת מרקם שמנת וצהוב בהיר.
  4. הוסיפו את השמן הצמחי, החלב ותמצית הווניל לתערובת הסוכר והביצים. מערבבים היטב.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים פנימה את המים הרותחים ומערבבים עד שהבלילה חלקה.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ואופים 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. בזמן שהעוגה אופה, מכינים את גנאש השוקולד. בקערה חסינת חום מערבבים את השוקולד המריר הקצוץ, השמנת המתוקה והחמאה.
  9. מניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים, ומוודאים שתחתית הקערה לא נוגעת במים. מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
  10. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  11. לאחר שהעוגה התקררה, יוצקים את גנאש השוקולד מעל, ומניחים לו לטפטף בצדדים.
  12. פורסים ומגישים את עוגת השוקולד העשירה, ונהנים מכל ביס שמימי!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט שוקולד מנטה: מוסיפים 1 כפית תמצית מנטה לבלילת העוגה ומקשטים בסוכריות מנטה מרוסקות.
  • תענוג פטל: מורחים שכבה של ריבת פטל בין שכבות העוגה לפני יציקת הגנאש.
  • הפתעה אגוזים: מקפלים פנימה 100 גרם אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או שקדים, לתוך בלילת העוגה לפני האפייה.