מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט והציפורן.
- מוסיפים את החמאה המרוככת ומערבבים עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים, תמצית הווניל והחובצה.
- יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה קטנה, לזרוק את השזיפים פרוסים עם מיץ לימון כדי למנוע השחמה.
- מקפלים בעדינות את השזיפים לתוך בלילת העוגה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- מפזרים את השקדים החתוכים באופן שווה על החלק העליון של הבלילה.
- אופים בתנור שחומם מראש 40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- מגישים את עוגת השזיפים כמו שהיא או עם קצפת או גלידת וניל.
הצעות מיוחדות
- עוגת שזיפים שקדים: מחליפים את השקדים הפרוסים ב-1/4 כוס קמח שקדים ומפזרים אותה על הבלילה לפני האפייה.
- עוגת שזיפים מתובלת: הוסיפו 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון ו-1/4 כפית הל טחון לחומרים היבשים לקבלת בעיטת טעם נוספת.
- עוגת שזיפים ספוגת רום: משרים את השזיפים הפרוסים ב-2 כפות רום למשך 30 דקות לפני שמקפלים אותם לתוך הבלילה.