עוגת שזיפים בחושה

4.8
15 דקות הכנה45 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

מתכון מענג ומלא טעם לעוגת שזיפים שישאיר לכם חשק לעוד!

עוגת שזיפים בחושה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט והציפורן.
  3. מוסיפים את החמאה המרוככת ומערבבים עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
  4. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים, תמצית הווניל והחובצה.
  5. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. בקערה קטנה, לזרוק את השזיפים פרוסים עם מיץ לימון כדי למנוע השחמה.
  7. מקפלים בעדינות את השזיפים לתוך בלילת העוגה.
  8. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  9. מפזרים את השקדים החתוכים באופן שווה על החלק העליון של הבלילה.
  10. אופים בתנור שחומם מראש 40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  11. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  12. מגישים את עוגת השזיפים כמו שהיא או עם קצפת או גלידת וניל.

הצעות מיוחדות

  • עוגת שזיפים שקדים: מחליפים את השקדים הפרוסים ב-1/4 כוס קמח שקדים ומפזרים אותה על הבלילה לפני האפייה.
  • עוגת שזיפים מתובלת: הוסיפו 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון ו-1/4 כפית הל טחון לחומרים היבשים לקבלת בעיטת טעם נוספת.
  • עוגת שזיפים ספוגת רום: משרים את השזיפים הפרוסים ב-2 כפות רום למשך 30 דקות לפני שמקפלים אותם לתוך הבלילה.