מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח והחלב לתערובת, לסירוגין בין השניים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את הבלילה לשניים. במחצית אחת, מנפים פנימה את אבקת הקקאו ומערבבים היטב.
- יוצקים את בלילת הווניל לתבנית העוגה המוכנה. מזלפים מעל את בלילת השוקולד בתבנית אקראית.
- בעזרת שיפוד או סכין, מערבבים בעדינות את שתי הבלילה יחד ליצירת אפקט שיש.
- אופים בתנור שחומם מראש 40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- פורסים ומגישים את עוגת השיש המענגת הזו!
הצעות מיוחדות
- טוויסט תפוזים: מוסיפים 1 כף גרידת תפוז לבלילת הווניל לקבלת טעם הדרים.
- הפתעת נענע: מוסיפים 1/2 כפית תמצית נענע לבלילת השוקולד לטוויסט מרענן.
- תענוג אגוזים: מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או שקדים, לתוך הבלילה לפני האפייה.