עוגת שיש בחושה

4.8
15 דקות הכנה45 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (12 מנות)

עוגת שיש טעימה ומהממת ויזואלית שתרשים את החברים והמשפחה שלכם. השילוב של טעמי וניל ושוקולד יוצר איזון מושלם שכולם יאהבו!

עוגת שיש בחושה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  3. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  4. מוסיפים בהדרגה את הקמח והחלב לתערובת, לסירוגין בין השניים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מחלקים את הבלילה לשניים. במחצית אחת, מנפים פנימה את אבקת הקקאו ומערבבים היטב.
  6. יוצקים את בלילת הווניל לתבנית העוגה המוכנה. מזלפים מעל את בלילת השוקולד בתבנית אקראית.
  7. בעזרת שיפוד או סכין, מערבבים בעדינות את שתי הבלילה יחד ליצירת אפקט שיש.
  8. אופים בתנור שחומם מראש 40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  10. פורסים ומגישים את עוגת השיש המענגת הזו!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט תפוזים: מוסיפים 1 כף גרידת תפוז לבלילת הווניל לקבלת טעם הדרים.
  • הפתעת נענע: מוסיפים 1/2 כפית תמצית נענע לבלילת השוקולד לטוויסט מרענן.
  • תענוג אגוזים: מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או שקדים, לתוך הבלילה לפני האפייה.