עוגת שיש פרווה

4.1
20 דקות הכנה40-45 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (מנות 8-10)

תתכוננו להתפנק בקינוח מענג ומהמם ויזואלית עם המתכון הזה לעוגת שיש פרווה! עוגה זו היא לא רק טעימה אלא גם כוללת דפוס שיש ייחודי שירשים את החברים ובני המשפחה.

עוגת שיש פרווה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  3. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
  4. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח לתוך הקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים פנימה את תמצית החלב והווניל, ומערבבים עד שהבלילה חלקה ומשולבת היטב.
  6. מחלקים את הבלילה שווה בשווה לשתי קערות נפרדות.
  7. בקערה אחת, מנפים פנימה את אבקת הקקאו ומערבבים עד שהקקאו נטמע במלואו.
  8. עכשיו מגיע החלק המהנה! מזלפים לסירוגין בובות של בלילת הווניל והשוקולד לתוך תבנית העוגה המשומנת ויוצרות אפקט שיש.
  9. השתמשו בשיפוד או בסכין כדי לערבל בעדינות את הבלילה זו לזו, וליצור דוגמת שיש יפה.
  10. אופים בתנור שחומם מראש כ-40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  11. לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
  12. מעבירים את העוגה לרשת לקירור מלא לפני החיתוך וההגשה.
  13. תיהנו מעוגת שיש הפרווה הטעימה שלכם!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט תפוזים: מוסיפים לבלילה גרידת תפוז אחד לטעם הדרים מרענן.
  • הפתעה מנטה: מערבבים 1 כפית תמצית נענע לבלילת הווניל לטוויסט קריר ומרענן.
  • תענוג אגוזים: מקפלים פנימה 100 גרם אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או שקדים, לתוך הבלילה לתוספת קראנצ'יות וטעם.