מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח לתוך הקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים פנימה את תמצית החלב והווניל, ומערבבים עד שהבלילה חלקה ומשולבת היטב.
- מחלקים את הבלילה שווה בשווה לשתי קערות נפרדות.
- בקערה אחת, מנפים פנימה את אבקת הקקאו ומערבבים עד שהקקאו נטמע במלואו.
- עכשיו מגיע החלק המהנה! מזלפים לסירוגין בובות של בלילת הווניל והשוקולד לתוך תבנית העוגה המשומנת ויוצרות אפקט שיש.
- השתמשו בשיפוד או בסכין כדי לערבל בעדינות את הבלילה זו לזו, וליצור דוגמת שיש יפה.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
- מעבירים את העוגה לרשת לקירור מלא לפני החיתוך וההגשה.
- תיהנו מעוגת שיש הפרווה הטעימה שלכם!
הצעות מיוחדות
- טוויסט תפוזים: מוסיפים לבלילה גרידת תפוז אחד לטעם הדרים מרענן.
- הפתעה מנטה: מערבבים 1 כפית תמצית נענע לבלילת הווניל לטוויסט קריר ומרענן.
- תענוג אגוזים: מקפלים פנימה 100 גרם אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או שקדים, לתוך הבלילה לתוספת קראנצ'יות וטעם.