עוגת שכבות

4.5
30 דקות הכנה25-30 דקות אפייה1 שעה צינון
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (10-12 מנות)

עוגת שכבות טעימה ומהממת ויזואלית שתרשים את החברים והמשפחה. המתכון הזה מושלם לאירועים מיוחדים או סתם כשרוצים להתפנק עם פינוק מתוק!

עוגת שכבות

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים ומקמחים שלוש תבניות עוגה עגולות בקוטר 30 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  3. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  4. בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. אם רוצים, מחלקים את הבלילה לקערות נפרדות ומוסיפים כמה טיפות צבע מאכל לכל קערה ליצירת שכבות בצבעים שונים.
  7. יוצקים את הבלילה באופן שווה לתוך תבניות העוגה המוכנות ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  8. אופים 25-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מניחים לעוגות להתקרר במחבתות למשך 10 דקות, ואז מעבירים אותן למתלה להתקרר לחלוטין.
  10. לאחר שהעוגות מתקררות לחלוטין, מניחים שכבה אחת על צלחת הגשה ומורחים שכבה של ציפוי קרם חמאה מעל.
  11. חוזרים על הפעולה עם שאר השכבות, עורמים אותן זו על גבי זו ומציתים ביניהן.
  12. מכסים את כל העוגה בשכבה דקה של ציפוי ליצירת ציפוי פירורים. זה יעזור השכבה הסופית של ציפוי לדבוק טוב יותר.
  13. מקשטים את העוגה בציפוי נוסף, בעזרת שקית זילוף או מרית ליצירת דוגמאות דקורטיביות.
  14. הוסיפו זילוף או קישוטים אחרים למגע חגיגי.
  15. מקררים את העוגה לפחות שעה לפני ההגשה כדי לאפשר לציפוי להתייצב.
  16. פורסים ונהנים!

הצעות מיוחדות

  • אוהבי שוקולד: הוסיפו 1/2 כוס אבקת קקאו למרכיבים היבשים לקבלת טעם שוקולדי עשיר.
  • תענוג פירותי: שכבו את העוגה עם פירות טריים פרוסים, כמו תותים או אפרסקים, בנוסף לציפוי.
  • הפתעה אגוזים: מערבבים אגוזים קצוצים, כמו שקדים או אגוזי מלך, לתוך הבלילה לתוספת קראנצ'יות וטעם.
  • גרידת לימון: מוסיפים לבלילה קליפת לימון אחד לטוויסט הדרים מרענן.
  • ציפוי גבינת שמנת: החליפו את ציפוי קרם החמאה בציפוי גבינת שמנת לקבלת אופציה חריפה וקרמית.