מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים ומקמחים שלוש תבניות עוגה עגולות בקוטר 30 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- אם רוצים, מחלקים את הבלילה לקערות נפרדות ומוסיפים כמה טיפות צבע מאכל לכל קערה ליצירת שכבות בצבעים שונים.
- יוצקים את הבלילה באופן שווה לתוך תבניות העוגה המוכנות ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים 25-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגות להתקרר במחבתות למשך 10 דקות, ואז מעבירים אותן למתלה להתקרר לחלוטין.
- לאחר שהעוגות מתקררות לחלוטין, מניחים שכבה אחת על צלחת הגשה ומורחים שכבה של ציפוי קרם חמאה מעל.
- חוזרים על הפעולה עם שאר השכבות, עורמים אותן זו על גבי זו ומציתים ביניהן.
- מכסים את כל העוגה בשכבה דקה של ציפוי ליצירת ציפוי פירורים. זה יעזור השכבה הסופית של ציפוי לדבוק טוב יותר.
- מקשטים את העוגה בציפוי נוסף, בעזרת שקית זילוף או מרית ליצירת דוגמאות דקורטיביות.
- הוסיפו זילוף או קישוטים אחרים למגע חגיגי.
- מקררים את העוגה לפחות שעה לפני ההגשה כדי לאפשר לציפוי להתייצב.
- פורסים ונהנים!
הצעות מיוחדות
- אוהבי שוקולד: הוסיפו 1/2 כוס אבקת קקאו למרכיבים היבשים לקבלת טעם שוקולדי עשיר.
- תענוג פירותי: שכבו את העוגה עם פירות טריים פרוסים, כמו תותים או אפרסקים, בנוסף לציפוי.
- הפתעה אגוזים: מערבבים אגוזים קצוצים, כמו שקדים או אגוזי מלך, לתוך הבלילה לתוספת קראנצ'יות וטעם.
- גרידת לימון: מוסיפים לבלילה קליפת לימון אחד לטוויסט הדרים מרענן.
- ציפוי גבינת שמנת: החליפו את ציפוי קרם החמאה בציפוי גבינת שמנת לקבלת אופציה חריפה וקרמית.