מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם השמנת החמוצה. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן העבירו אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, אתה יכול לאבק את העוגה עם אבקת סוכר או לכפור אותו עם הדובדבן האהוב עליך. נהנה!
הצעות מיוחדות
- טוויסט לימון: מוסיפים לבלילה קליפת לימון אחד לקבלת טעם הדרים מרענן.
- פרץ פירות יער: מקפלים בעדינות 1 כוס פירות יער טריים, כמו אוכמניות או פטל, לתוך הבלילה לפני האפייה.
- תענוג שוקולד: מערבבים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס או נתחי שוקולד לבלילה לטוויסט שוקולדי דקדנטי.