עוגת שמנת חמוצה אפויה

4.5
15 דקות הכנה35-40 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

תתכוננו להתפנק בעוגת שמנת חמוצה אפויה מענגת ולחה שתשאיר לכם חשק לעוד! המתכון הזה קל מאוד להכנה, והוא מבטיח פינוק מעורר תיאבון לכל אירוע.

עוגת שמנת חמוצה אפויה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  3. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  4. בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם השמנת החמוצה. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש כ-35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן העבירו אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  9. לאחר הקירור, אתה יכול לאבק את העוגה עם אבקת סוכר או לכפור אותו עם הדובדבן האהוב עליך. נהנה!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט לימון: מוסיפים לבלילה קליפת לימון אחד לקבלת טעם הדרים מרענן.
  • פרץ פירות יער: מקפלים בעדינות 1 כוס פירות יער טריים, כמו אוכמניות או פטל, לתוך הבלילה לפני האפייה.
  • תענוג שוקולד: מערבבים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס או נתחי שוקולד לבלילה לטוויסט שוקולדי דקדנטי.