עוגת שמרים פרווה מנצחת

4.8
15 דקות הכנהזמן התפחה של שעה35 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (ל-8-10 אנשים)

תתכוננו לטעום את עוגת שמרי הפרווה המנצחת, פינוק מענג שאי אפשר לעמוד בפניו שיגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד משמחה!

עוגת שמרים פרווה מנצחת

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח והשמרים המיידיים.
  2. מוסיפים את החלב הפושר ומערבבים היטב עד שנוצר בצק דביק.
  3. מכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה ומניחים לבצק לתפוח במקום חמים במשך כשעה, או עד שהוא מכפיל את גודלו.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. לאחר שהבצק תפח מוסיפים את החמאה המומסת, הסוכר, הביצים, תמצית הוניל, המלח, גרידת הלימון והצימוקים.
  6. מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת טובה והבצק הופך חלק.
  7. מעבירים את הבצק לתבנית עוגה משומנת ומורחים אותו באופן שווה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
  10. מעבירים את העוגה לרשת תיל ומניחים לה להתקרר לחלוטין.
  11. לאחר שהתקרר, אבקו את העוגה באבקת סוכר לקבלת נגיעה נוספת של מתיקות.
  12. פורסים ומגישים את עוגת שמרי הפרווה המנצחת בחיוך!

הצעות מיוחדות

  • זיגוג לימון: מערבבים 1 כוס אבקת סוכר עם מיץ מלימון אחד עד לקבלת תערובת חלקה. מטפטפים את הזיגוג על העוגה שהתקררה לטוויסט חריף.
  • ציפוי סוכר קינמון: מערבבים 2 כפות סוכר מגורען עם 1 כפית קינמון טחון. מפזרים את התערובת על העוגה לפני האפייה לציפוי ריחני ופריך.
  • גנאש שוקולד: ממיסים 100 גרם שוקולד מריר ומערבבים אותו עם 100 מ"ל שמנת כבדה עד לקבלת מרקם חלק. יוצקים את הגנאש על העוגה שהתקררה לתענוג שוקולדי דקדנטי.