מרכיבים
אופן ההכנה
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, השמרים המיידיים, הסוכר והמלח.
- מוסיפים לקערה את החלב החם, החמאה המומסת והביצים. מערבבים היטב עד שנוצר בצק דביק.
- ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות במשך כ 5 דקות, עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
- מחזירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת מטבח נקייה ומניחים לו לתפוח במקום חמים למשך שעה, או עד להכפלת גודלו.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מנקבים את הבצק כדי לשחרר בועות אוויר. מוסיפים לבצק את השוקולד המריר, החלב והלבן הקצוץ, יחד עם אבקת הקקאו ותמצית הוניל. ללוש בעדינות עד שהשוקולד מופץ באופן שווה.
- משמנים תבנית עוגה עגולה בחמאה ומפזרים קמח. מעבירים את הבצק לתבנית ומפזרים אותו באופן שווה.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר שהעוגה התקררה, אבקו אותה באבקת סוכר לקבלת נגיעה נוספת של מתיקות.
- פורסים ומגישים את עוגת שמרי השוקולד העסיסית. נהנה!
הצעות מיוחדות
- טוויסט תפוזים: מוסיפים לבצק גרידת תפוז אחד לקבלת טעם הדרים.
- תענוג אגוזים: מערבבים לבצק 100 גרם אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או שקדים.
- הפתעת פטל: מניחים על הבצק שכבה של פטל טרי לפני האפייה להפתעה פירותית בתוך העוגה.