עוגת שמרים שוקולד עסיסית

4.7
15 דקות הכנהזמן התפחה של שעה35 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התפנקו בפינוק האולטימטיבי עם מתכון עסיסי זה לעוגת שמרי שוקולד. עוגה זו לחה, עשירה ומפוצצת בטעם שוקולד. זה הקינוח המושלם לכל חובב שוקולד!

עוגת שמרים שוקולד עסיסית

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, השמרים המיידיים, הסוכר והמלח.
  2. מוסיפים לקערה את החלב החם, החמאה המומסת והביצים. מערבבים היטב עד שנוצר בצק דביק.
  3. ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות במשך כ 5 דקות, עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
  4. מחזירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת מטבח נקייה ומניחים לו לתפוח במקום חמים למשך שעה, או עד להכפלת גודלו.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מנקבים את הבצק כדי לשחרר בועות אוויר. מוסיפים לבצק את השוקולד המריר, החלב והלבן הקצוץ, יחד עם אבקת הקקאו ותמצית הוניל. ללוש בעדינות עד שהשוקולד מופץ באופן שווה.
  7. משמנים תבנית עוגה עגולה בחמאה ומפזרים קמח. מעבירים את הבצק לתבנית ומפזרים אותו באופן שווה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  10. לאחר שהעוגה התקררה, אבקו אותה באבקת סוכר לקבלת נגיעה נוספת של מתיקות.
  11. פורסים ומגישים את עוגת שמרי השוקולד העסיסית. נהנה!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט תפוזים: מוסיפים לבצק גרידת תפוז אחד לקבלת טעם הדרים.
  • תענוג אגוזים: מערבבים לבצק 100 גרם אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או שקדים.
  • הפתעת פטל: מניחים על הבצק שכבה של פטל טרי לפני האפייה להפתעה פירותית בתוך העוגה.