מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. ערבבו פנימה את תמצית הווניל והשקדים.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את קמח השקדים, הקמח הרב-תכליתי, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים 40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- מגישים את עוגת השקדים כמו שהיא או אבק עם אבקת סוכר למגע נוסף של מתיקות.
הצעות מיוחדות
- גרידת לימון: מוסיפים לבלילה קליפת לימון אחד לטוויסט מרענן.
- ציפוי פירות יער: מגישים את עוגת השקדים עם חופן פירות יער טריים מעל.
- זיגוג שוקולד: מטפטפים שוקולד מומס על העוגה שהתקררה לגימור דקדנטי.