עוגת שקדים בחושה

4.2
15 דקות הכנה40-45 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

עוגת שקדים מענגת וטעימה שתספק את בלוטות הטעם שלכם. העוגה הזו לחה, אגוזית ומושלמת לכל אירוע!

עוגת שקדים בחושה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  3. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. ערבבו פנימה את תמצית הווניל והשקדים.
  4. בקערה נפרדת טורפים יחד את קמח השקדים, הקמח הרב-תכליתי, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  7. אופים 40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  9. מגישים את עוגת השקדים כמו שהיא או אבק עם אבקת סוכר למגע נוסף של מתיקות.

הצעות מיוחדות

  • גרידת לימון: מוסיפים לבלילה קליפת לימון אחד לטוויסט מרענן.
  • ציפוי פירות יער: מגישים את עוגת השקדים עם חופן פירות יער טריים מעל.
  • זיגוג שוקולד: מטפטפים שוקולד מומס על העוגה שהתקררה לגימור דקדנטי.