עוגת תותים וקצפת

4.7
20 דקות הכנה35 דקות אפייה1 שעה קירור
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

תתכוננו להתפנק בקינוח מענג ומרענן עם המתכון הקליל והכיפי הזה לעוגת תות עם קצפת. העוגה הזו מפוצצת בטעמים מתוקים ועסיסיים של תותים טריים, ומעליה ענן אוורירי של קצפת. זה הפינוק המושלם לכל אירוע!

עוגת תותים וקצפת

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערה בינונית טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  3. בקערה גדולה נפרדת מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר המגורען עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
  4. מקציפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, ולאחר מכן את תמצית וניל.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מקפלים פנימה בעדינות את התותים הקצוצים.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין על רשת תיל.
  10. בינתיים, מכינים את הקצפת על ידי הקצפת השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל יחד עד לקבלת פסגות נוקשות.
  11. לאחר שהעוגה התקררה, מורחים את הקצפת על החלק העליון והצדדים של העוגה.
  12. מקשטים עם תותים טריים נוספים, אם רוצים.
  13. פורסים ומגישים את עוגת התותים השמימית הזו עם קצפת כדי ליהנות מטעמה של אושר טהור!

הצעות מיוחדות

  • התענוג של אוהבי השוקולד: הוסף 1/2 כוס אבקת קקאו למרכיבים היבשים לטוויסט שוקולדי.
  • הפתעת גרידת לימון: הוסף 2 כפות גרידת לימון לבלילה לבעיטה חריפה.
  • Berry Medley: מערבבים שילוב של קוביות תותים, אוכמניות ופטל לפרץ טעמים צבעוני.