מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערה בינונית טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה גדולה נפרדת מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר המגורען עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
- מקציפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, ולאחר מכן את תמצית וניל.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה בעדינות את התותים הקצוצים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין על רשת תיל.
- בינתיים, מכינים את הקצפת על ידי הקצפת השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל יחד עד לקבלת פסגות נוקשות.
- לאחר שהעוגה התקררה, מורחים את הקצפת על החלק העליון והצדדים של העוגה.
- מקשטים עם תותים טריים נוספים, אם רוצים.
- פורסים ומגישים את עוגת התותים השמימית הזו עם קצפת כדי ליהנות מטעמה של אושר טהור!
הצעות מיוחדות
- התענוג של אוהבי השוקולד: הוסף 1/2 כוס אבקת קקאו למרכיבים היבשים לטוויסט שוקולדי.
- הפתעת גרידת לימון: הוסף 2 כפות גרידת לימון לבלילה לבעיטה חריפה.
- Berry Medley: מערבבים שילוב של קוביות תותים, אוכמניות ופטל לפרץ טעמים צבעוני.