עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה

4.4
20 דקות הכנה35-40 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (מנות 8-10)

תתכוננו להתפנק בעוגת תפוזים מענגת ואוורירית שתשאיר לכם חשק לעוד! מתכון זה ידריך אתכם ביצירת עוגה אוורירית וגבוהה מפוצצת בכל טוב הדרים.

עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערה טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. בקערה גדולה נפרדת מקציפים את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  4. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
  5. ערבבו את גרידת התפוז, מיץ תפוזים, חובצה ותמצית וניל.
  6. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  8. אופים כ-35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  10. לאחר הקירור, תוכלו לקפוא את העוגה עם הציפוי האהוב עליכם בטעם תפוז או פשוט לאבק אותה באבקת סוכר.
  11. פורסים ומגישים את עוגת התפוזים השמימית הזו כדי להרשים את החברים ובני המשפחה!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט לימון: החליפו את גרידת הלימון והמיץ בגרידת התפוזים והמיץ כדי ליצור עוגת לימון גרידה.
  • תענוג שקדים: הוסיפו 1/2 כוס שקדים טחונים דק לבלילה לקבלת טוויסט אגוזי.
  • פרץ פירות יער: מקפלים פנימה 1 כוס פירות יער טריים, כמו פטל או אוכמניות, לתוך הבלילה לפני האפייה לקבלת פרץ של טעם פירותי.
  • חליטת שוקולד: מערבבים פנימה 1/2 כוס אבקת קקאו לחומרים היבשים לעוגת שוקולד-תפוזים דקדנטית.