מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערה טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- בקערה גדולה נפרדת מקציפים את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
- ערבבו את גרידת התפוז, מיץ תפוזים, חובצה ותמצית וניל.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים כ-35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, תוכלו לקפוא את העוגה עם הציפוי האהוב עליכם בטעם תפוז או פשוט לאבק אותה באבקת סוכר.
- פורסים ומגישים את עוגת התפוזים השמימית הזו כדי להרשים את החברים ובני המשפחה!
הצעות מיוחדות
- טוויסט לימון: החליפו את גרידת הלימון והמיץ בגרידת התפוזים והמיץ כדי ליצור עוגת לימון גרידה.
- תענוג שקדים: הוסיפו 1/2 כוס שקדים טחונים דק לבלילה לקבלת טוויסט אגוזי.
- פרץ פירות יער: מקפלים פנימה 1 כוס פירות יער טריים, כמו פטל או אוכמניות, לתוך הבלילה לפני האפייה לקבלת פרץ של טעם פירותי.
- חליטת שוקולד: מערבבים פנימה 1/2 כוס אבקת קקאו לחומרים היבשים לעוגת שוקולד-תפוזים דקדנטית.