מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים את החמאה המרוככת ומערבבים עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את מיץ התפוזים, הביצים, גרידת התפוז ותמצית הוניל.
- יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
- מעבירים את העוגה לרשת לקירור מלא לפני ההגשה.
- פורסים ונהנים מעוגת התפוזים האוורירית!
הצעות מיוחדות
- טוויסט לימון: החליפו מיץ וגרידת לימון במיץ וגרידת התפוזים כדי ליצור עוגת לימונית מרעננת.
- פרץ פירות יער: הוסף 1 כוס פירות יער טריים, כגון אוכמניות או פטל, לבלילה לקבלת פרץ של טוב פירות.
- תענוג קוקוס: מערבבים פנימה ½ כוס קוקוס מגורר לבלילה לטוויסט טרופי.
- זילוף שוקולד: ממיסים מעט שוקולד מריר ומטפטפים אותו על העוגה שהתקררה לשילוב שוקולד-תפוז דקדנטי.