עוגת תפוזים אוורירית

4.1
15 דקות הכנה35-40 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

תתכוננו להתפנק בפרוסת גן עדן עם מתכון עוגת תפוזים אוורירית זו! העוגה הזו שופעת טעמים הדרים ומרקם קליל ואוורירי, ואין ספק שהיא מרשימה. בין אם אתם מארחים בראנץ' או פשוט משתוקקים לפינוק מתוק, המתכון הזה הוא חובה לנסות!

עוגת תפוזים אוורירית

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
  3. מוסיפים את החמאה המרוככת ומערבבים עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
  4. בקערה נפרדת טורפים יחד את מיץ התפוזים, הביצים, גרידת התפוז ותמצית הוניל.
  5. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
  9. מעבירים את העוגה לרשת לקירור מלא לפני ההגשה.
  10. פורסים ונהנים מעוגת התפוזים האוורירית!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט לימון: החליפו מיץ וגרידת לימון במיץ וגרידת התפוזים כדי ליצור עוגת לימונית מרעננת.
  • פרץ פירות יער: הוסף 1 כוס פירות יער טריים, כגון אוכמניות או פטל, לבלילה לקבלת פרץ של טוב פירות.
  • תענוג קוקוס: מערבבים פנימה ½ כוס קוקוס מגורר לבלילה לטוויסט טרופי.
  • זילוף שוקולד: ממיסים מעט שוקולד מריר ומטפטפים אותו על העוגה שהתקררה לשילוב שוקולד-תפוז דקדנטי.