עוגת תפוזים בחושה כמו של פעם

4.5
20 דקות הכנה35-40 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

החזירו את עצמכם אחורה בזמן עם מתכון עוגת תפוזים מענג זה שיביא תחושת נוסטלגיה לבלוטות הטעם שלכם. השילוב של טעם תפוז הדרי ונגיעה של פעם יהפוך את העוגה הזו ללהיט בכל מפגש!

עוגת תפוזים בחושה כמו של פעם

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
  2. בקערה בינונית טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  3. בקערה גדולה נפרדת מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
  4. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם מיץ תפוזים וחלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מקפלים פנימה את גרידת התפוז.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  8. אופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  10. לאחר הקירור, תוכלו לאבק את העוגה באבקת סוכר או לקנן אותה עם הדובדבן האהוב עליכם לקבלת מגע נוסף של מתיקות.
  11. פורסים ומגישים את עוגת התפוזים המענגת הזו בתחושה של פעם!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט לימון: החליפו מיץ וגרידת לימון במיץ וגרידת התפוזים כדי ליצור עוגת לימון מרעננת.
  • תענוג מתובל: מוסיפים 1 כפית קינמון טחון ו-1/2 כפית אגוז מוסקט טחון לחומרים היבשים לקבלת עוגת תפוזים מתובלת חמימה ונעימה.
  • חליטת שוקולד: מערבבים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבלילה לשילוב עוגת שוקולד-תפוז דקדנטי.