מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
- בקערה בינונית טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה גדולה נפרדת מקציפים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם מיץ תפוזים וחלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה את גרידת התפוז.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, תוכלו לאבק את העוגה באבקת סוכר או לקנן אותה עם הדובדבן האהוב עליכם לקבלת מגע נוסף של מתיקות.
- פורסים ומגישים את עוגת התפוזים המענגת הזו בתחושה של פעם!
הצעות מיוחדות
- טוויסט לימון: החליפו מיץ וגרידת לימון במיץ וגרידת התפוזים כדי ליצור עוגת לימון מרעננת.
- תענוג מתובל: מוסיפים 1 כפית קינמון טחון ו-1/2 כפית אגוז מוסקט טחון לחומרים היבשים לקבלת עוגת תפוזים מתובלת חמימה ונעימה.
- חליטת שוקולד: מערבבים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבלילה לשילוב עוגת שוקולד-תפוז דקדנטי.