עוגת תפוזים גבוהה ורכה

4.1
15 דקות הכנה35-40 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

תתכוננו להתפנק בעוגת תפוזים רכה ואוורירית שתימס לכם בפה! מתכון זה מושלם לכל אירוע ובוודאי ירשים את החברים ובני המשפחה.

עוגת תפוזים גבוהה ורכה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
  3. הוסיפו את מיץ התפוזים, השמן הצמחי, הביצים, גרידת התפוז ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים היטב עד שהבלילה חלקה ואחידה היטב.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  5. אופים בתנור שחומם מראש כ-35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  6. לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
  7. מעבירים בזהירות את העוגה על רשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  8. הגישו את העוגה הכתומה הרכה כמו שהיא או אבקו אותה באבקת סוכר למגע נוסף של מתיקות.

הצעות מיוחדות

  • טוויסט לימון: החליפו את מיץ התפוזים והגרידת במיץ וגרידת לימון לעוגת לימון מרעננת.
  • תענוג שקדים: מוסיפים 1/2 כוס קמח שקדים לחומרים היבשים ומפזרים שקדים פרוסים על הבלילה לפני האפייה.
  • אוהבי שוקולד: מערבבים 1/2 כוס אבקת קקאו לתוך החומרים היבשים לעוגת תפוזים שוקולדית דקדנטית.