מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
- הוסיפו את מיץ התפוזים, השמן הצמחי, הביצים, גרידת התפוז ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים היטב עד שהבלילה חלקה ואחידה היטב.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
- מעבירים בזהירות את העוגה על רשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- הגישו את העוגה הכתומה הרכה כמו שהיא או אבקו אותה באבקת סוכר למגע נוסף של מתיקות.
הצעות מיוחדות
- טוויסט לימון: החליפו את מיץ התפוזים והגרידת במיץ וגרידת לימון לעוגת לימון מרעננת.
- תענוג שקדים: מוסיפים 1/2 כוס קמח שקדים לחומרים היבשים ומפזרים שקדים פרוסים על הבלילה לפני האפייה.
- אוהבי שוקולד: מערבבים 1/2 כוס אבקת קקאו לתוך החומרים היבשים לעוגת תפוזים שוקולדית דקדנטית.