עוגת תפוזים וקוקוס מושלמת

4.3
15 דקות הכנה35-40 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התכוננו לטעום פרץ של טעמים טרופיים עם עוגת התפוז והקוקוס המושלמת הזו! עוגה לחה ורכה זו ספוגה בטעם הדרי מרענן של תפוזים ובקרמיות העשירה של קוקוס. זהו פינוק מענג שיעביר אתכם לגן עדן שטוף שמש!

עוגת תפוזים וקוקוס מושלמת

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
  2. בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, הקוקוס המיובש, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עד בהיר ואוורירי. הוסיפו חלב קוקוס, גרידת תפוז, מיץ תפוזים, חמאה מומסת ותמצית וניל. מערבבים היטב.
  4. יוצקים בהדרגה את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  8. לאחר הקירור, ניתן לאבק את החלק העליון עם אבקת סוכר או לקנן אותו עם ציפוי גבינת שמנת קוקוס לקבלת מגע נוסף של מתיקות.
  9. חתכו והגישו את התענוג הטרופי הזה לחברים ובני משפחה. נהנה!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט לימון: מחליפים את גרידת התפוז והמיץ בגרידת לימון ומיץ לעוגת לימון וקוקוס גרידה.
  • הפתעת אננס: הוסף לבלילה נתחי אננס טרי לטוויסט טרופי.
  • טירוף מנגו: מקפלים פנימה קוביות מנגו בשל לתוך הבלילה לפרץ של מתיקות טרופית.
  • ציפוי קרם קוקוס: מקציפים ציפוי קוקוס קרמי באמצעות קרם קוקוס, אבקת סוכר ורמז לתמצית וניל.