מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה לעוגה.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, הקוקוס המיובש, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עד בהיר ואוורירי. הוסיפו חלב קוקוס, גרידת תפוז, מיץ תפוזים, חמאה מומסת ותמצית וניל. מערבבים היטב.
- יוצקים בהדרגה את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, העבר אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, ניתן לאבק את החלק העליון עם אבקת סוכר או לקנן אותו עם ציפוי גבינת שמנת קוקוס לקבלת מגע נוסף של מתיקות.
- חתכו והגישו את התענוג הטרופי הזה לחברים ובני משפחה. נהנה!
הצעות מיוחדות
- טוויסט לימון: מחליפים את גרידת התפוז והמיץ בגרידת לימון ומיץ לעוגת לימון וקוקוס גרידה.
- הפתעת אננס: הוסף לבלילה נתחי אננס טרי לטוויסט טרופי.
- טירוף מנגו: מקפלים פנימה קוביות מנגו בשל לתוך הבלילה לפרץ של מתיקות טרופית.
- ציפוי קרם קוקוס: מקציפים ציפוי קוקוס קרמי באמצעות קרם קוקוס, אבקת סוכר ורמז לתמצית וניל.