עוגת תפוזים של סבתא

4.5
20 דקות הכנה40 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

עוגת התפוזים של סבתא היא פינוק מענג ונוסטלגי שיחזיר אתכם לילדותכם. העוגה הלחה ומלאת הטעם הזו מפוצצת בטעם מרענן של תפוזים, מה שהופך אותה לקינוח המושלם לכל אירוע.

עוגת תפוזים של סבתא

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
  2. בקערה בינונית טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  4. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם מיץ תפוזים וחובצה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מקפלים פנימה את גרידת התפוז.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  8. אופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  10. לאחר הקירור, תוכלו לקפוא את העוגה עם הציפוי האהוב עליכם בטעם תפוז או פשוט לאבק אותה באבקת סוכר.
  11. פורסים ומגישים את עוגת התפוזים הטעימה הזו של סבתא כדי ליהנות מטעמה של נוסטלגיה!

הצעות מיוחדות

  • ציפוי גבינת שמנת תפוז: טורפים יחד 8 אונקיות גבינת שמנת, 1/2 כוס חמאה ללא מלח, 4 כוסות אבקת סוכר, 2 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי וכפית גרידת תפוז עד לקבלת קרם חלק וקרמי. מקפיאים את העוגה הצוננת עם הציפוי החריף והמתוק הזה.
  • זיגוג תפוזים: מערבבים יחד 1 כוס אבקת סוכר, 2 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי וכפית גרידת תפוז עד לקבלת תערובת חלקה. מטפטפים את הזיגוג על העוגה שהתקררה לגימור פשוט ואלגנטי.
  • עוגת שוקולד צ'יפס תפוזים: מקפלים פנימה 1 כוס שוקולד צ'יפס לתוך הבלילה לפני שיוצקים אותה לתבנית העוגה. השילוב של תפוז ושוקולד פשוט אי אפשר לעמוד בפניו!