מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
- בקערה בינונית טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם מיץ תפוזים וחובצה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה את גרידת התפוז.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, תוכלו לקפוא את העוגה עם הציפוי האהוב עליכם בטעם תפוז או פשוט לאבק אותה באבקת סוכר.
- פורסים ומגישים את עוגת התפוזים הטעימה הזו של סבתא כדי ליהנות מטעמה של נוסטלגיה!
הצעות מיוחדות
- ציפוי גבינת שמנת תפוז: טורפים יחד 8 אונקיות גבינת שמנת, 1/2 כוס חמאה ללא מלח, 4 כוסות אבקת סוכר, 2 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי וכפית גרידת תפוז עד לקבלת קרם חלק וקרמי. מקפיאים את העוגה הצוננת עם הציפוי החריף והמתוק הזה.
- זיגוג תפוזים: מערבבים יחד 1 כוס אבקת סוכר, 2 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי וכפית גרידת תפוז עד לקבלת תערובת חלקה. מטפטפים את הזיגוג על העוגה שהתקררה לגימור פשוט ואלגנטי.
- עוגת שוקולד צ'יפס תפוזים: מקפלים פנימה 1 כוס שוקולד צ'יפס לתוך הבלילה לפני שיוצקים אותה לתבנית העוגה. השילוב של תפוז ושוקולד פשוט אי אפשר לעמוד בפניו!