מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
- בקערה בינונית טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט והציפורן.
- בקערה גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי. מקציפים פנימה את הביצים אחת בכל פעם, ואז מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה את התפוחים ואגוזי המלך הקצוצים (אם משתמשים).
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים 40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- אבק עם אבקת סוכר לפני ההגשה.
- פורסים ונהנים!
הצעות מיוחדות
- עוגת תפוחים קרמל: מטפטפים רוטב קרמל על העוגה שהתקררה לפני שמפדרים באבקת סוכר.
- עוגת תבלין תפוחים: הוסיפו 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון ו-1/4 כפית פלפל אנגלי טחון למרכיבים היבשים לקבלת בעיטה נוספת של תבלין.
- עוגת אגוזי תפוחים: מכפילים את כמות האגוזים הקצוצים ומקפלים אותם לתוך הבלילה יחד עם התפוחים.