עוגת תפוחים בחושה מושלמת

4.5
15 דקות הכנה45 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

עוגת תפוחים מושלמת זו היא פינוק מענג שיגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד משמחה! השילוב של תפוחים רכים ותבלינים חמים יוצר קינוח שמימי מושלם לכל אירוע.

עוגת תפוחים בחושה מושלמת

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ.
  2. בקערה בינונית טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט והציפורן.
  3. בקערה גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי. מקציפים פנימה את הביצים אחת בכל פעם, ואז מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מקפלים פנימה את התפוחים ואגוזי המלך הקצוצים (אם משתמשים).
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  7. אופים 40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  9. אבק עם אבקת סוכר לפני ההגשה.
  10. פורסים ונהנים!

הצעות מיוחדות

  • עוגת תפוחים קרמל: מטפטפים רוטב קרמל על העוגה שהתקררה לפני שמפדרים באבקת סוכר.
  • עוגת תבלין תפוחים: הוסיפו 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון ו-1/4 כפית פלפל אנגלי טחון למרכיבים היבשים לקבלת בעיטה נוספת של תבלין.
  • עוגת אגוזי תפוחים: מכפילים את כמות האגוזים הקצוצים ומקפלים אותם לתוך הבלילה יחד עם התפוחים.