מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, הקינמון, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- בקערה נפרדת מקציפים את הביצים, השמן הצמחי ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים למרכיבים היבשים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה את התפוחים הקצוצים ואת אגוזי המלך הקצוצים (אם משתמשים).
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
- אופים 40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
- לאחר הקירור, אבק את החלק העליון עם אבקת סוכר לקבלת מגע נוסף של מתיקות.
- פורסים ומגישים את עוגת התפוחים הטעימה הזו של פעם!
הצעות מיוחדות
- עוגת תפוחים קרמל: מטפטפים רוטב קרמל על העוגה שהתקררה לטוויסט דקדנטי.
- עוגת תבלין תפוחים: מוסיפים 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון ו-1/4 כפית ציפורן טחון לחומרים היבשים לקבלת טעם מתובל.
- עוגת שטרויזל תפוחים: הכינו ציפוי שטרויזל על ידי שילוב של 50 גרם חמאה מומסת, 50 גרם סוכר מגורען, 50 גרם קמח לכל מטרה ו-1/2 כפית קינמון טחון. מפזרים את השטרויזל על הבלילה לפני האפייה.
- כיכר אגוזי תפוחים: אופים את הבלילה בתבנית כיכרות במקום בתבנית עגולה ומפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים נוספים לפני האפייה.