עוגת תפוחים של פעם

4
15 דקות הכנה40-45 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

מתכון מענג ונוסטלגי לעוגת התפוחים הקלאסית של פעם. עוגה זו תחזיר אתכם לזמנים פשוטים יותר עם טעמיה המנחמים ומרקמה הלח.

עוגת תפוחים של פעם

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, הקינמון, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים, השמן הצמחי ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים למרכיבים היבשים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מקפלים פנימה את התפוחים הקצוצים ואת אגוזי המלך הקצוצים (אם משתמשים).
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  7. אופים 40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  9. לאחר הקירור, אבק את החלק העליון עם אבקת סוכר לקבלת מגע נוסף של מתיקות.
  10. פורסים ומגישים את עוגת התפוחים הטעימה הזו של פעם!

הצעות מיוחדות

  • עוגת תפוחים קרמל: מטפטפים רוטב קרמל על העוגה שהתקררה לטוויסט דקדנטי.
  • עוגת תבלין תפוחים: מוסיפים 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון ו-1/4 כפית ציפורן טחון לחומרים היבשים לקבלת טעם מתובל.
  • עוגת שטרויזל תפוחים: הכינו ציפוי שטרויזל על ידי שילוב של 50 גרם חמאה מומסת, 50 גרם סוכר מגורען, 50 גרם קמח לכל מטרה ו-1/2 כפית קינמון טחון. מפזרים את השטרויזל על הבלילה לפני האפייה.
  • כיכר אגוזי תפוחים: אופים את הבלילה בתבנית כיכרות במקום בתבנית עגולה ומפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים נוספים לפני האפייה.