עוגיות אלפחורס

4.2
כ-10 דקות הכנה10-12 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: כ-25 עוגיות

מתכון מושלם לעוגיות אלפחורס מושלמות - מתכון עתיק של סבא ויקטור!

עוגיות אלפחורס

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר גדולה מקציפים יחד את החמאה הרכה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  2. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, עמילן התירס ואבקת האפייה.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, ומערבבים עד שנוצר בצק רך.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים אותו לפחות 30 דקות להתמצקות.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק המצונן לעובי של כ- 0.6 ס"מ.
  8. חותכים עוגיות בעזרת חותכן עוגיות עגול או כוס, בקוטר של כ- 5 ס"מ.
  9. מניחים את העוגיות על תבנית האפייה המוכנה, ומשאירים מעט מרווח בין כל עוגיה.
  10. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהן מזהיבות קלות בשוליים.
  11. מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליה כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
  12. לאחר שהעוגיות התקררו, מורחים כמות נדיבה של דולצ'ה דה לצ'ה על הצד התחתון של מחצית העוגיות.
  13. כרכו בעדינות את העוגיות יחד, ותיצרו זוגות עוגיות.
  14. אבק את החלק העליון של העוגיות באבקת סוכר בעזרת מסננת או מסננת רשת דקה.

הצעות מיוחדות

  • אלפחורס שוקולד: הוסף 1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותק למרכיבים היבשים לעוגיות בטעם שוקולד.
  • קוקוס אלפחורס: מגלגלים את הקצוות של עוגיות האלפחורס הממולאות בקוקוס מגורר לטוויסט טרופי.
  • אלפחורס אגוזים: מערבבים אגוזים קצוצים דק (כגון שקדים, אגוזי מלך או אגוזי פקאן) לתוך הבצק לקבלת מרקם פריך.
  • אלפחורס גרידת לימון או תפוז: מוסיפים לבצק העוגיות גרידה של לימון או תפוז אחד לקבלת טעם הדרים וארומטי.
  • אלפחורס פטל או תות: סנדוויץ' את העוגיות יחד עם ריבת פטל או תות במקום דולסה דה לצ'ה לווריאציה פירותית.
  • אלפחורס קרמל מלוח: השתמשו בקרמל מלוח כמילוי לשילוב מתוק ומלוח.